Fotografii cu Monroe, Fonda, Dunaway, realizate de Milton Greene, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografii-cu-monroe-fonda-dunaway-realizate-de-milton-greene-scoase-la-licitatie/

Peste 75.000 de fotografii realizate de celebrul fotograf american Milton Greene unor vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Jane Fonda, Faye Dunaway şi Barbra Streisand, vor fi scoase la licitaţie de casa Profile in History.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Peste 75.000 de fotografii realizate de celebrul fotograf american Milton Greene unor vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Jane Fonda, Faye Dunaway şi Barbra Streisand, vor fi scoase la licitaţie de casa Profile in History, pe 27 iulie, relatează hollywoodreporter.com.

Printre celelalte fotografii incluse în această colecţie se află imagini spectaculoase cu Janet Leigh, Sophia Loren, Tippi Hedren, Lauren Hutton, Beverly D’Angelo, Sammy Davis Jr., Audrey Hepburn şi John F. Kennedy, notează Mediafax.

Un fotograf celebru

Milton Greene, un renumit fotograf de modă, a devenit celebru graţie colaborării sale cu actriţa Marilyn Monroe. De altfel, el a fost între anii 1953 şi 1957 consilierul şi partenerul de afaceri al actriţei. Fotografiile sale au apărut în cele mai importante publicaţii americane în anii ’50 – ‘ 60, precum Life, Harper’s Bazaar, Town & Country şi, mai ales, în revista Vogue.

Alături de alţi fotografi de renume din acea perioadă, precum Richard Avedon, Cecil Beaton, Irving Penn şi Norman Parkinson, Milton Green este creditat cu faptul că a adus fotografia de modă în domeniul artelor frumoase.

Foto credit: Milton Greene

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.