Franco Zeffirelli, descendentul lui Leonardo da Vinci?
https://www.ziarulmetropolis.ro/franco-zeffirelli-descendentul-lui-leonardo-da-vinci/

Astăzi se împlinesc 567 de ani de la naşterea geniului Renaşterii, Leonardo da Vinci. Coincidenţa face ca cercetătorii italieni să anunţe, ieri, descoperirea descendenţilor în viaţă ai lui Da Vinci, în ciuda faptului că încă nu se cunoaşte unde se află corpul său şi, prin urmare nu a exitat posibilitatea efectuării unui test ADN. Printre descendenţii lui Leonardo s-ar afla, spun cercetătorii, şi un nume greu din lumea filmului, regizorul şi producătorul Franco Zeffirelli…

Un articol de Petre Ivan|15 aprilie 2016

La o conferință de presă la Florența, istoricii Alessandro Vezzosi și Agnese Sabato au susținut că familia pictorului și matematicianului nu s-ar fi stins așa cum mulți au crezut, ci a traversat istoria în umbra gloriei ilustrului ei înaintaș.

Cercetarea începută în anul 1973 a dus la descoperirea a aproximativ 35 de descendenți ai familiei lui Leonardo da Vinci, dintre care unul ar fi regizorul și producătorul Franco Zeffirelli, potrivit presei italiene.Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci nu a avut copii, iar descendenții descoperiți de cercetători sunt, de fapt, urmași pe linia fraților și surorilor sale.

Rămășițele pământești ale maestrului toscan au fost pierdute în războaiele religioase succesive de la moartea sa în 1519, lipsind mostrele de ADN valoroase pentru cercetătorii care au încercat să-i identifice cinci secole mai târziu pe membri familiei sale.

Cu toate acestea, cercetătorii au reconstituit un arbore genealogic din documentele găsite în biserici și în registrele funciare, inclusiv cu privire la femeile din familie, aspect care fusese omis în cercetările anterioare.

Anunțul privind descendenții vii ai familiei maestrului renascentist a declanșat emoție la Vinci, orașul toscan de unde este originar marele renascentist, unde mulți oameni au aflat că au legătură cu artistul.

Foto: Leonardo da Vinci, Franco Zeffirelli – wikipedia

19
/12
/18

Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

25
/11
/18

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne propune expoziția „Războiul hărților”, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri. Expoziția prezintă hărți etnografice realizate în prima parte a secolului XX, hărți care au fost utilizate atât în presă pentru promovarea poziției guvernului român privind Conferința de Pace de la Paris, cât și de către delegațiile naționale care au participat la aceasta.

25
/11
/18

Muzeul Naţional de Artă al României prin Secţia de Artă Orientală vă invită miercuri 28 noiembrie, ora 17, în sălile Kretzulescu, la deschiderea expoziţiei de artă japoneză consacrată gravurilor-stîlp cunoscute sub numele „hashira-e”, prezentate publicului în premieră: „Imagini ale lumii trecătoare, hashira-e. Gravuri-stîlp japoneze din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României”.

22
/11
/18

O gură de aer proaspăt. Îndrăzneală. Indignare trăită. Libertate. Un mesaj clar: Inchiziția să stea acasă! Așa se vede colonia artistică Baraka, grupare care, sâmbătă, se deschide din nou Timișoarei. 24 noiembrie, ora 17,00, în spatele curții Facultății de Arte, lângă Memorialul Revoluției, se oferă privitorului situații și spații noi. Eveniment recomandat persoanelor care au împlinit 18 ani.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.