Gala Extraordinară a Dansului Răzvan Mazilu & Friends
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-extraordinara-a-dansului-razvan-mazilu-friends/

Teatrul Odeon a lansat în stagiunea 2001-2002 programul „Dans la Odeon”, program ce şi-a propus să aducă în atenţia publicului arta dansului profesionist din România şi din străinătate, sub forma unor Gale Extraordinare. Ediţia din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2019

Inițiatorul și coordonatorul proiectului, coregraful și dansatorul Răzvan Mazilu, a propus încă de atunci o alternativă la spectacolele de teatru, în contextul în care scena Teatrului Odeon și-a dezvoltat o tradiție încă din anii ’90, găzduind Centrul de Expresie Artistică, care a funcționat în acest teatru.

„Galele Extraordinare ale Dansului înseamnă pentru Teatrul Odeon un proiect inspirat și îndrăzneț”. – Octavian Saiu

„Gala lui Răzvan Mazilu arată că dansul bine integrat într-un demers cultural de calitate poate deveni.” – Adrian Mihalache în Dilema Veche

„Fiecare nou spectacol al acestui proiect face concurență celorlalte prin ineditul concepției ce pledează pentru un sincretism originar al artelor, prin contactul cu dansatori, coregrafi și actori. Nu e puțin lucru faptul că la fiecare spectacol al proiectului sala este pur și simplu plină, iar în fața teatrului lumea caută” – Claudiu Ionescu

Ediția din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.razvan mazilu

„Am încercat să conturăm și anul acesta, conform tradiției, o Gală a emoțiilor puternice, așa cum doar dansul poate naște, cu invitați unul și unul, cu stiluri și genuri diferite, de la balet clasic la tango și de la dans contemporan la divertismentul de calitate. O Gală-eveniment cu un invitat-surpriză, una dintre cele mai iubite voci din muzica pop: Nico. Vă așteptăm să ne emoționăm împreună.” – Răzvan Mazilu

Invitații din acest an ai coregrafului și dansatorului Răzvan Mazilu: Monica Petrică, Ovidiu Matei Iancu (Opera Română București), Loredana Bădică, Răzvan Hanganu (Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești), Viviana Celina Olaru (Opera Română Iași), Relu Dobrin, Denisa Anastasiu, Astrid Tomescu (Teatrul de Operetă „Ion Dacian” București), Vanda Ștefănescu, Paul Cimpoieru, Clubul TangotangenT, elevi ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”

Invitat special NICO

Preț bilete: 60 lei și 40 lei

Foto: Gala Extraordinară a Dansului Răzvan Mazilu & Friends – facebook

01
/11
/18

“Fără falsă modestie: nu cred că mă număr printre cei mari mari compozitori și interpreți de limbă franceză, dar ma simt bine în pielea mea" -  Salvatore Adamo. Aclamat şi iubit în întreaga lume, artistul belgian de origine italiană, care are la activ peste 100 de milioane de discuri vândute, împlinește, astăzi, 75 de ani.

31
/10
/18

Bohemian Rhapsody, unul dintre cele mai așteptate titluri ale toamnei, cu șanse reale de a prinde un Oscar, grație interpretării de excepție reușite de Rami Malek, a avut deja premiera europeană. Filmul despre povestea trupei Queen va avea premiera în România vineri, 2 noiembrie.

30
/10
/18

Diego Armando Maradona, care-și serbează, astăzi, cea de-a 58-a anaiversare, fâcând schimb de tricouri cu Freddy Mercury, în anul 1981. Pe atunci, promițătorul Maradona, care juca la Boca Juniors, nu debutase încă la Cupa Mondială, în timp ce membrii trupei Queen lucrau la cel de-al zecelea album, "Hot Space".

30
/10
/18

Se împlinesc astăzi trei ani de la una dintre cele mai mari tragedii post-decembriste: 64 de oameni au murit în urma incendiului de la clubul Colectiv din cauza rănilor. Un supraviețuitor al incendiului a fost a 65-a victimă la aproape doi ani de la tragedie. Cele 65 de victime ale incendiului vor fi comemorate, în această seară, prin Marșul Chitarelor, ce va porni la ora 19.00 din Piața Unirii și se va încheia la clubul Colectiv, unde va avea loc și un moment muzical.

29
/10
/18

Un concert ieșit din comun la Sala Radio, cu prima audiție absolută a unor cântece scrise de un compozitor american pe versuri de Mihai Eminescu, în limba română. Musical Bridges se intitulează concertul care-i aduce la București, pe baritonul american David Small și pe pianista de origine română, Angela Drăghicescu.

26
/10
/18

Pe 3 noiembrie, HOSPICE Casa Speranței vă propune o seară de muzică și fapte bune în beneficiul copiilor și al adulților care înfruntă un diagnostic incurabil Trei grupuri vocale extraordinare și artiști care susțin cauza îngrijirii paliative vor urca pe scena Ateneului Român pentru a oferi Timp pentru Viață pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței.

25
/10
/18

Un duo formidabil, la Carnegie Hall: faimosul pianist Lang Lang acompaniindu-l pe tatăl său, Lang Guo-ren, care-și demosntrează, aici, talentul pe o străveche "erhu" (vioara chinezească cu două coarde). Vorba proverbului, "așchia nu sare departe de trunchi".

23
/10
/18

Două dintre cele mai cunoscute creații ale ”Titanului” (cum este adesea numit Beethoven) - Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră – supranumit ”Imperialul” și Simfonia nr. 6 – ”Pastorala” compun programul evenimentului de la Sala Radio.

22
/10
/18

Scriam în textul intitulat Gloria cântului, Gloria Ţării – spune Mariana Nicolesco –  publicat în caietul-program al Cursurilor de Măiestrie Artistică pe care le-am oferit în vară: «Celebrăm în acest an, prin puterea vocii şi a cântului, Centenarul Marii Uniri a românilor, împlinire a milenarelor aspiraţii şi dovadă a forţei tectonice a neamului nostru, onorând marile conştiinţe naţionale, eroii şi martirii acestuia.

16
/10
/18

Festivalul SoNoRo, aflat la cea de-a XIII-a ediție, propune pentru anul acesta o ediție cu Efecte Secundare! SoNoRo se va desfășura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu.

15
/10
/18

Pe Vic Chesnutt* l-am văzut prima oară atunci când cei de la “Cowboy Junkies” l-au invitat să cânte cu ei pe “Trinity Revisited”. Cu pălăriuța aia ciudată, figura lui îmi amintea de Tolouse Lautrec și de Michel Petrucciani. Poate și de Peter Sellers, atunci când îl parodia pe Lautrec, în Pantera Roz.

11
/10
/18

Ați ascultat vreodată vioara de colecție pe care cânta George Enescu?  Dacă nu ați avut încă ocazia, nu trebuie să pierdeți concertul susținut vineri, 12 octombrie (de la ora 19.00), la Sala Radio, de violonistul GABRIEL CROITORU, alături de Orchestra Națională Radio și sub bagheta dirijorului de talie internațională NICOLAE MOLDOVEANU.

11
/10
/18

După o lansare spectaculoasă, la Teșcani, la finalul lunii august, și după un periplu în alte patru orașe ale țării, Turneul național 100 x Enescu, susținut de Bucharest Festival Orchestra și dirijorul Cristian Lupeș, ajunge luna aceasta la București.Pe 23 și 28 octombrie, publicul este invitat la concertele ce vor fi susținute la Universitatea Națională de Muzică și la Muzeul Național al Literaturii Române, parteneri ai turneului.

09
/10
/18

Doi artiști foarte apreciați pe scenele internaționale, flautistul Matei Ioachimescu și pianista Mara Dobrescu, și-au dat o întâlnire de prim rang într-un proiect muzical excepțional: ROMANIAN RHAPSODY, o serie de concerte extraordinare, în 7 orașe din România, între 21 și 30 Octombrie. Turneul se va încheia cu un recital la Muzeul Național Cotroceni din București,  Salonul Cerchez, Marți 30 Octombrie, de la ora 19:00.