Gala Hop în Pod face istorie la Historia
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-hop-in-pod-face-istorie-la-historia/

Gala Hop in Pod se va desfăşura între 26 octombrie şi 1 noiembrie în podul barului La Historia din Bucureşti (str. Sf. Dumitru nr 3.) Spectacole zilnice, prezentate de actorii câştigători ai Galei Tânărului Actor de anul acesta, încep la ora 21.00.

Un articol de Judy Florescu|18 octombrie 2013

Gala Hop in Pod se va desfășura între 26 octombrie  și 1 noiembrie în podul  barului La Historia din București (str. Sf. Dumitru nr 3.) Spectacole zilnice, prezentate de actorii câștigători ai Galei Tânărului Actor de anul acesta, încep la ora 21.00. Aflaţi care este programul complet al evenimentului!

Gala Hop in Pod vine în întâmpinarea generației tinere de actori și își dorește să facă posibilă întâlnirea talentelor profesioniste, aflate la început de drum, cu marele public din Capitală.

Gala Hop in Pod este o inițiativă a actorului Marius Manole, care făcut parte din juriului Galei Tănărului Actor; proiectul este susținut de Oana Pellea, care a fost președintele juriului Galei Tânărului actor și de directorul artistic al galei, regizorul Radu Afrim.

„Am vrut cu tot dinadinsul ca și cei din București să vadă tot ce am văzut noi acolo la Costinești. Pe noi ne-a bucurat foarte tare și sper să se bucure și publicul din București. Sunt actorii noștri tineri, foarte tineri, sunt viitorii mei colegi, și cred că merită atenție, ca dup-aia să nu ne mai plângem că nu avem o generație care vine în spate și că vai – Doamne iartă-mă! – nu mai avem actori tineri buni. Avem actori tineri buni și chiar vă rog să veniți să-i vedeți la Gala Hop in Pod!”

Marius Manole

Gala Hop in POD

Tinerii actori de la Gala Hop in Pod

Dintre actorii care au câștigat premii la Gala Tânărului Actor de la Costinești, la București vor juca următorii:

Anghel Damian, câștigător al premiului Revistei Yorick și premiului Festivalului Comediei românești festCO, pentru rolul din „Bucăţi” de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.

Ruxandra Maniu, câștigătoare a premiului Ștefan Iordache, marele premiu al Galei, precum și a premiului publicului, pentru rolul din „Râs nervos” de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul „Câtă speranţă”.

Emoke Pal, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, pentru rolul din propria sa compoziţie „A dragon in my mind”, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman.

Citiți și: GALA HOP 2013 Asaltul creativ al unei supergeneraţii de actori

Aida Avieriței, de asemenea câștigătoare a premiului pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, pentru rolul din „De ce fierbe copilul în mămăligă”, după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.

Dumitru Georgescu, câștigător al premiului pentru cel mai bun actor, pentru rolul din propria sa compoziţie, „Gabriel”, precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley.

Dumitru Georgescu la Gala HOP

Dumitru Georgescu a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Gala HOP 2013

Ioan Paraschiv, de asemenea câștigător al premiului pentru cel mai bun actor pentru „A fi sau a nu fi bufon”, colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P. Cehov şi William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul „Gardianul Dumnezeu” din fimul „Cel mai iubit dintre pământeni”.

Alexandra Caras, câștigătoare a premiului special al juriului Premiul Sică Alexandrescu, pentru „Salome”, după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich.

Ionuț Toader a obținut premiul publicului pentru cel mai bun actor, pentru rolul Kalosin din „O anecdotă provincială” de Alexander Vampilov, precum şi pentru întruchiparea lui Rowan Atkinson.

Simona Arsu, câștigătoare a premiului pentru prestanță și rostire scenică pentru rolul Boogie din „Pisica verde” de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul „Borat”.

Simon Arsu a câștigat premiul

Simona Arsu a câștigat premiul pentru prestanță și rostire scenică la Gala HOP 2013

Cristian Iorga, câștigător al premiului Teatrului Național Timișoara pentru „Colateral Oedip” de Mihai Ignat, precum şi pentru personificarea lui Rowan Atkinson.

Amalia Huțan, câștigătoare a premiului Amza Pellea pentru cea mai bună actriță pentru rolul Medeea Redux în „Bash. O trilogie contemporană” de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton.

Octavian Costin, câștigător al premiului Amza Pellea pentru cel mai bun actor, pentru rolul Steve din „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits.

Ilona Brezoianu, câștigătoare a premiului Timică, pentru rolul Rhonda în „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea Patriciei Kaas. Spectacolul Aproape (Almost Maine) va fi spectacolul de închidere a Galei Hop in Pod.

 Prima zi, la Gala Hop in Pod

„Pisica Verde” de Elise Wilk, cu care se deschide Gala Hop in Pod, a obținut premiul pentru cea mai bună trupă de actori (Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan), precum și premiul Ziarului Metropolis, și premiul publicului la categoria cel mai bun spectacol.

Programul complet al Galei

Sâmbătă, 26 octombrie

ora 21.00 „Pisica Verde“, de Elise Wilk, cu Anghel Damian, Irina Antonie, Diana Roman, Andrei Cătălin, Georgiana Vișan, Rareș Andrici. Regia: Cristi Juncu

Duminică, 27 octombrie

ora 21.00 – Simona Arsu – Boogie, Pisica Verde, de Elise Wilk
ora 21.15 – Ruxandra Maniu – Râs nervos, de Christopher Durang
ora 21.30 – Ionuţ Toader, monolog surpriză

Luni, 28 octombrie

ora 21.00 – Alexandra Caras – Salome (după o idee de Charles M. Lee)
ora 21.15 – Ioan Paraschiv – A fi sau nu fi bufon – colaj de texte- Matei Vișniec, Dostoievski, Cehov, Shakespeare
ora 21.30 – Emoke Pal – A dragon in my mind, de Emoke Pal

Marţi, 29 octombrie

ora 21.00 – Melania Rusu – România e o ţară ARO, de Medeea Iancu
ora 21.15 – Aida Avieriţei – De ce fierbe copilul în mămăligă (după Aglaja Veteranyi)
ora 21.30 – Amalia Huţan – Medeea Redux, Bash. O triogie contemporană, de Neil LaBute

Miercuri, 30 octombrie

ora 21.00 – Dumitru Georgescu – Gabriel, de Dumitru Georgescu
ora 21.15 – Cristian Iorga – Colateral Oedip, de Mihai Ignat
ora 21.30 – Andrei Cătălin – monolog surpriză
ora 21.45 – Camelia Pintilie – Oleanna, de David Mamet

Joi, 31 octombrie

ora 21.00 – Octavian Costin, monolog surpriză
ora 21.15 – Anghel Damian – Bucăţi, de Lia Bugnar
ora 21.30 – Alexandra Apetrei – Doris, Fata din mătase artificială (de Irmgard Keun)

Vineri, 1 noiembrie

ora 21.00 – „Aproape“, de John Cariani, cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mihai Cojocaru, Octavian Costin, Mădălina Craiu, Anca Markos, Alexandru Mustățea. Regia: Andreea Vulpe

ora 22.00 – Personaje celebre – Actorii își imită idolii

INFO

Pentru informații suplimentare și rezervări la spectacolele Gala Hop in Pod, sunați la 0722 626 043.

Foto: Adi Bulboacă

27
/09
/12

„The Casual Vacancy”, primul roman pentru adulţi al scriitoarei britanice J.K. Rowling, a fost lansat joi dimineaţă în librăriile din Marea Britanie. Romanul „The Casual Vacancy” a fost îndelung aşteptat de fanii britanici ai scriitoarei, mulţi dintre aceştia luând cu asalt librăriile încă de la primele ore ale dimineţii. Noua carte a lui J.K. Rowling […]

27
/09
/12

În cadrul iniţiativelor organizate cu ocazia Anului Culturii Române în Italia, Biblioteca Nazionale Centrale din Roma în colaborare cu Asociaţiile culturale Dacia şi Propatria prezintă vineri, 28 septembrie, volumul ”Poeţi români la răscruce: continuitate şi ruptură”, scris în italiană de reputatul italienist şi critic literar Geo Vasile şi apărut de curând la Fundaţia ‘Scrisul românesc’. […]

27
/09
/12

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB). În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări […]

27
/09
/12

Trei dintre scurtmetrajele regizorului Cristian Nemescu, realizatorul celebrului film „California Dreamin'” (2007), vor fi prezentate în acest sfârşit de săptămână în cadrul centrului cultural nonprofit 92Y Tribeca, din New York, conform unui material publicat în L Magazine.  Cele trei scurtmetraje selectate pentru a fi prezentate la New York sunt „Mihai şi Cristina” (2001), „Poveste de […]

27
/09
/12

RCS&RDS a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, care vor începe să emită de la 1 octombrie, în reţelele companiei de telecomunicaţii.   Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, din nou în şedinţa de joi, solicitarea companiei RCS&RDS de modificare a licenţei audiovizuale […]

27
/09
/12

În 1917, a încetat din viaţă pictorul impresionist Edgar Degas (n. 19 iulie 1834). 1389 – S-a născut Cosimo de Medici (Cosimo cel Bătrân), primul membru al familiei de bancheri Medici care a ajuns la conducerea republicii florentine (din 1434); protector al literaturii şi artelor; întemeietor al bibliotecii Laurenziana (m.1 august 1464) 1461 – Prima […]

27
/09
/12

Institutul Cultural Român (ICR) în colaborare cu editura Archipelago Books vor organiza la data de 3 octombrie la sediul centrului literar Poets House din New York o ‘noapte de poezie’ în onoarea lui Nichita Stănescu – ‘cel mai mare poet contemporan român’ – cu ocazia lansării antologiei în limba engleză ‘Wheel with a Single Spoke […]

26
/09
/12

Concursul literar în urma căruia va fi acordat Premiul „Augustin Frăţilă”, a cărui valoare este de 10.000 de euro, a strâns 59 de romane înscrise, din care vor fi selectate cinci finaliste. Juriul de specialitate, format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache, va stabili cinci autori finalişti care vor intra […]

26
/09
/12

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Partidului Democrat Liberal privind hotărârea plenului Parlamentului referitoare la componenţa actuală a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, validată la sfârşitul lunii iunie. Potrivit CCR, cei 8 membri ai CA al SRTv validaţi de Parlament urmează să-şi piardă calitatea odată cu publicarea hotărârii Curţii în […]

26
/09
/12

Pictura „Nud cu spatele” de Nicolae Tonitza a fost vedeta Licitaţiei de Impresionism şi Postimpresionism, organizată marţi seară la Ateneul Român din Bucureşti, suma pentru care a fost adjudecată depăşind 100.000 de euro. Licitaţia de Impresionism şi Postimpresionism a deschis noul sezon al pieţei de artă. Cu o rată de adjudecare de 92,41%, la care […]

26
/09
/12

Permisul de conducere al Principesei Maria şi evantaiul Reginei Elisabeta se numără printre atracţiile „Licitaţiei România Regală”, care va fi organizată, pe 4 octombrie, de casa de licitaţii Artmark. „Licitaţia România Regală” va avea loc pe 4 octombrie, la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucureşti, şi aduce în atenţia colecţionarilor de artă obiecte rare, piese […]

26
/09
/12

Premierul Ponta a cerut, miercuri, ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, ca din banii obţinuţi la licitaţia pentru licenţe 4G să pregătească finanţarea proiectului care prevede introducerea de anul viitor, a unei reţele gratuite de Internet wireless în toate şcolile şi instituţiile publice. Ponta a arătat, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că România este deja […]

26
/09
/12

Scriitorii Radu Paraschivescu şi Cezar Paul Bădescu, jurnalistul Marius Constantinescu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, director editorial al Polirom, au depănat „amintiri” despre Salman Rushdie, marţi seară, la lansarea din Bucureşti a celui mai recent volum al scriitorului, „Joseph Anton. Memorii”. Volumul „Joseph Anton. Memorii” a apărut în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), traducerea din limba […]

26
/09
/12

Guvernul turc va interzice accesul navigatorilor pe Internet din ţară la fragmente din filmul „Inocenţa musulmanilor”, care a provocat proteste masive şi mai mulţi morţi în ţările islamice, a anunţat miercuri Ministerul turc al Comunicaţiilor. „O procedură legală a fost angajată pentru a suprima conţinutul înregistrărilor video la adresele URL (…), din cauza tulburărilor provocate […]

26
/09
/12

La 26 septembrie 1898 s-a născut compozitorul George Gershwin, creatorul jazzului simfonic (m. 11 iulie 1937). 1791    – S-a născut pictorul şi graficianul Theodore Gericault (m. 26 ianuarie 1824). 1874    – Are loc, la Bucureşti, prima competiţie internaţională din analele sportului românesc – un concurs de tir (tragere la semn) 1888    – S-a născut poetul […]

26
/09
/12

Turneul ‘”Duelul viorilor”, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, devenit deja un brand, obţinând notorietate şi admiratori de la un an la altul, a ajuns la finalul celei de-a doua ediţii, informează un comunicat al Radio România. „Iniţial, în mintea mea, Duelul viorilor a fost o joacă. Dar după o a doua […]

25
/09
/12

Actorii promoţiei 1992 de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) din Bucureşti – printre care s-au aflat Ilinca Goia, Cristian Iacob, Sorin Cociş şi Silviu Geamănu – şi-au revăzut colegii şi profesorii, marţi, în sala Senatului instituţiei. Întâlnirea emoţionantă a fost prilejuită de sărbătorirea a 20 de ani de la […]