„Gala International Ballet Summer Camp”, pe scena Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-international-ballet-summer-camp-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti prezintă sâmbătă, 9 iulie, ora 17:00, „Gala International Ballet Summer Camp”. Spectacolul este susţinut de către copiii care au obţinut anul acesta premii importante la competiţiile naţionale şi internaţionale.

Un articol de Petre Ivan|8 iulie 2022

În Stagiunea Centenară, Opera Națională București a creat programe cultural – educaționale menite să atragă tânăra generație în activitățile operei. Susținerea tinerilor coregrafi și balerini rămâne unul dintre obiectivele instituției. Conștientizând importanța fenomenului coregrafic în general și a baletului în particular, pentru comunitate și sprijinul pentru idei comune în interes public, Opera Națională București organizează în parteneriat cu Teatrul Metropolitan „Gala International Ballet Summer Camp”.

„Ballet Summer Camp” celebrează al 3-lea an de activitate, iar unii dintre cei mai buni coregrafi din întreaga lume vor fi prezenți la acest eveniement. Totodată suntem onoraţi de prezenţa personalităților din lumea dansului cum ar fi Stephen Delattre, Siner Gonenc Boquin, Vladimir Shishov, Anita Young, Tania Fairbairn și Heba Mostafa.
Director artistic al „Ballet Summer Camp” este Cătălina Tudor, fondatoarea Casei de Balet București, coregraf și promotor al tinerei generații de balerini, și în calitate de profesor este Valentin Stoica, care de asemenea, este și prim-solist al Operei Naționale București.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.