Gala premiilor UNITER din acest an se va desfăşura la Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniter-din-acest-an-se-va-desfasura-la-iasi/

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Iaşi, în 13 mai, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi Cristian Adomniţei, costul evenimentului fiind estimat la peste 900.000 de lei.   Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat că ediţia a XXI-a a galei premiilor UNITER va avea loc […]

Un articol de Andrada Văsii|30 ianuarie 2013

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Iaşi, în 13 mai, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi Cristian Adomniţei, costul evenimentului fiind estimat la peste 900.000 de lei.

 

Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat că ediţia a XXI-a a galei premiilor UNITER va avea loc la Iaşi, la data de 13 mai, el afirmând că decizia a fost luată în urma unei discuţii, pe care a avut-o în cursul dimineţii de marţi cu preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

La această gală vom avea 200 de invitaţi din ţară şi din străinătate. Consiliul Judeţean va fi partener în desfăşurarea evenimentului şi va avea o contribuţie financiară în valoare de 180.000 de lei„, a declarat şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Costul total al galei a fost estimat la 911.000 de lei.

La rândul său, preşedintele UNITER, Ion Caramitru, a declarat, la Iaşi, după întâlnirea cu Cristian Adomniţei, că gala nu este un lucru uşor de realizat întrucât presupune cheltuieli foarte mari pentru organizarea evenimentului.

Primele zece gale au mers deosebit de bine, aproape exclusiv cu fonduri venite de la sponsori. Din cauza perioadei de tranziţie fără de sfârşit şi a crizei, sponsorii s-au împuţinat. Am folosit fonduri numai de la Ministerul Culturii şi de la primăria Capitalei ca să o putem ţine aşa cum se cuvinte, în teatre„, a afirmat preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

El a precizat că, până acum, o singură ediţie a galei s-a desfăşurat în afara Bucureştiului, cea de la Sibiu, din anul 2007, când oraşul a fost desemnat Capitală culturală europeană..

Ideea de a organiza Gala UNITER la Iaşi am avut-o mai demult. Cunosc bine istoria oraşului, iar în prezent nu consider că există un spaţiu mai frumos şi mai generos pentru gala noastră decât Teatrul Naţional din Iaşi„, a afirmat Ion Caramitru.

 

 

Sursa: Mediafax

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.