Gala Premiilor UNITER după 25 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniter-dupa-25-de-ani/

Fiecare dintre noi – artişti, echipă, spectatori şi telespectatori – este legat într-un fel de Gala Premiilor UNITER.Memoria afectivă a fiecăruia păstrează sentimental amintiri, bucuria unui moment artistic, emoţia unui concurent sau chipul unui actor îndrăgit. De fapt, nostalgii.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2017

Aceste amintiri şi nostalgii s-ar putea numi istorie. Şi Gala UNITER are istorie. Sunt 25 de ani de teatru românesc, tot atâţia ani în care artiştii s-au confruntat pe scena teatrului şi pe scena vieţii. O istorie din care păstrăm imagini care ne emoţionează de câte ori le revedem.

Acum, la ceas aniversar, după 25 de ani de istorie a Teatrului românesc în Gala Premiilor UNITER, vă propunem momente de amintire.

Până în data de 8 mai – când ne vom întâlni pe o altă scenă, într-un alt teatru, pentru a premia alţi artişti, vă invităm să revedem împreună imagini mai lungi sau mai scurte, cu şi despre Gala Premiilor UNITER.

Vă prezentăm momente din ediţiile anilor `90. Momente emoţionante.

Începem cu Horaţiu Mălăele, câştigător al premiului pentru cel mai bun actor la Gala din anul 1994.

Vor urma alte momente din arhiva Galei cu Oana Pellea, Valeria Seciu, Mariana Mihuţ, Irina Mazanitis sau Olga Tudorache.

„Faceţi loc Teatrului!” este apelul actriţei Isabelle Huppert la sfârşitul Mesajului pentru Ziua Mondială a Teatrului.

Peste 600 de invitaţi

10 premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi în data de 8 mai la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru a sărbători performanţa în Teatrul românesc.

Spectacolul-eveniment va începe la orele 21.00 şi va fi transmis în direct pe TVR1, TVR HD, TVR Internaţional, Radio România Cultural şi online pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro.

Foto : UNITER – uniter.ro

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?