Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România – luni, 5 mai, la Cinema Studio
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniunii-cineastilor-din-romania-luni-5-mai-la-cinema-studio/

Uniunea Cineaştilor din România va acorda premiile sale anuale, luni 5 mai, ora 18.00, la Cinema Studio, in cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaştilor.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2014

Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din Romania reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice și de televiziune ale anului 2013. Premiera celor 73 de producții înscrise în concurs a avut loc în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2013.

Juriul, alcătuit din personalități ale culturii române, va stabili nominalizările și câștigătorii pentru fiecare categorie de premii. Din juriu fac parte: Acad. Răzvan Theodorescu (Președinte), Șerban Marinescu, Cristian Tudor Popescu, Doru Mitran, Irina Gărdescu, Mihai Șurubaru, Ioana Corciova, Silvia Cusursuz, Călin Stănculescu, Ștefan Velniciuc, Cornelia Tăutu.

Premiile Asociației Criticilor și Filmologilor vor fi acordate având ca invitat special pe Klaus Eder, secretar general al Federaţiei Internaţionale a Presei Cinematografice (FIPRESCI).

Premiul Academic va fi acordat de către Președintele Uniunii, prof. univ dr. Laurențiu Damian. La Galeriile UCIN din incinta cinematografului Studio va putea fi vizionată o expoziție retrospectivă de scenografie de film.

Invitaţii la Gală vor avea parte de două momente unice: recitalul corului Madrigal sub bagheta dirijorului Voicu Popescu și eseul vizual “Chipul” – coregrafie și interpretare Liliana Iorgulescu.

Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor este un eveniment organizat de Uniunea Cineaștilor, care are loc anual în luna mai.

Foto cu Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din Romania – Cinemagia

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.