Galeria Artxpert Bucureşti prezintă: Tattoo Workshop
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-artxpert-bucuresti-prezinta-tattoo-workshop/

Miercuri, 15 iulie 2015, începând cu orele 20.00, în cadrul workshop-ului de tatuaje deschis publicului la galeria de artă ArtXpert din Bucureşti, doi faimoşi tatuatori români – Dragoş şi Bogdan Macavei – premiaţi 3 ani la Tattoo Convention Bucharest, vor realiza la faţa locului un tatuaj, vor explica şi demonstra tehnica de realizare a unui tatuaj.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

Tatuajele provoacă o serie de reacţii, de la interes, uimire, admiraţie la indignare sau consternare. Purtătorii tatuajelor sunt de multe ori judecaţi sau discriminaţi, trezind dorinţă sau frică.

Un tatuaj ridică întotdeauna întrebări în mintea privitorului, în mod conştient sau inconştient, fie că privitorul este educat, fie că este needucat, fie că el aprobă sau dezaprobă această formă de artă.

Tot în cadrul atelierului, antropologul Dragoş Şerban va ţine o scurtă dizertaţie despre tatuajele Vor y Zarkone.

De asemenea, participanţii vor vedea fotografii ale tatuajelor fraţilor Macavei, dar vor putea şi achiziţiona modele de tatuaje unicat realizate special pentru acest eveniment de artiştii Paul Hitter şi Matei Şerban Sandu.

Despre Dragoş şi Bogdan Macavei a.k.a Macavei Brothers

Sunt doi tatuatori români, fraţi gemeni, premianţi la Tattoo Convention Bucharest ediţiile 2012, 2013, 2014.

Macavei Brothers au început să tatueze în 1998, ca mulţi alţi artişti tatuatori, pe prietenii de la bloc, cu aparate home made, de obicei cu motoraş de walkman şi coardă de chitară. Acum au studioul lor propriu de tatuaje în inima Bucureştiului.

Au tatuat mii de persoane, dar şi vedete sau sportivi: Uzzi de la B.U.G. Mafia, Raul Rusescu, Vlad Chiricheş, Gina Pistol, DJ Tattoo Workshop Wanda, Cristi Mitrea.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, nascut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Până în prezent, Paul Hitter a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

Trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii.

Despre Dragos Şerban

Autor de poezie si literatură, blogger, pasionat de antropologie şi călătorii, îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre şi din Asia Centrală.

Dragos Şerban Călătoreşte la Mecca şi Medina, are 3 volume publicate: „Leoaica de pe Voroneţ” – 2014 – poezie, „Douămiisme” – 2014 poezie şi proză, „Mahala – Cuvinte cu acoperis de tablă” – 2015.

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie de artă înfiinţată în anul 1990, având un sediu în Bucureşti şi unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artişti: Matei Şerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Bilet Tattoo workshop: 10 lei.

Durata Workshop-ului: aproximativ 2 ore.

Foto: Tattoo Workshop – artxpert.net

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.