Gérard Depardieu este Maigret
https://www.ziarulmetropolis.ro/gerard-depardieu-este-maigret/

Povestea legendarului detectiv în cinematografe din 23 august.

Un articol de Petre Ivan|29 august 2022

Cel mai recent film al regizorului Patrice Leconte (cunoscut pentru Ridicul sau Fata de pe pod) îl readuce pe marile ecrane pe celebrul comisar parizian din bestsellerurile polițiste ale lui George Simenon: Maigret. Rolul principal este remarcabil interpretat de Gerard Depardieu.

În 1953, o tânără necunoscută îmbrăcată într-o rochie elegantă de seară este găsită fără suflare într-o piață din Paris. În absența vreunui martor și fără posibilitatea de a-i afla identitatea, comisarul Maigret încearcă să înțeleagă circumstanțele misterioase în care a murit victima și să facă lumină într-un caz care-i trezește amintiri dureroase.

O ecranizare a uneia dintre cele mai personale investigații ale lui Maigret în care, dincolo de atmosfera și personajele unui thriller clasic, facem cunoștință cu trecutul comisarului, umanitatea și obsesiile lui.

Maigret et la jeune morte – Un film de Patrice Leconte, d’après le roman éponyme de Georges Simenon – Scénario et Patrice Leconte et Jérôme Tonnerre – Avec Gérard Depardieu (Maigret), Jade Labeste (Betty), Mélanie Bernier (Jeanine), Bertrand Poncet (Lapointe), Aurore Clément (la mère de Laurent), Pierre Moure (Laurent-, Clara Antoons (Louise), Jean-Paul Comart (Janvier), Hervé Pierre (Dr Paul), Loudia Gentil (logeuse immeuble Louise), Anne Lioret (Mme Maigret), Elisabeth Bourgine (Irène), Philippe du Janerand (le jude), André Wilms (Kaplan) – Yves Angelo DOP

„Maigret este unul dintre marii polițiști ai literaturii alături de Porfir din Crimă și pedeapsă sau Javert din Mizerabilii.“ GERARD DEPARDIEU

Urmăriți trailerul filmului aici.

Maigret a fost prezentat în premieră națională la ediția din 2022 a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Din distribuție fac parte Gerard Depardieu, Jade Labeste, Melanie Bernier, Aurore Clement, Andre Wilms și Herve Pierre.

Patrice Leconte a devenit cunoscut ca scenarist/regizor în anii 1980 prin comediile Les Bronzés (1978) și Les Bronzés font du ski (1979). A realizat numeroase filme apreciate de critici: Tandem (1987), Monsieur Hire (1989), Soțul coafezei (1990), Fata de pe pod (1999), toate primind nominalizări la categoria Cel mai bun regizor la premiul César.

Ridicule (1997), i-a adus premiul César pentru cel mai bun regizor și premiul BAFTA pentru cel mai bun film în limbă străină. În 2010, a realizat comedia Voir la mer care i-a adus premiul Swann d’or pentru cel mai bun regizor.

Maigret este distribuit în România de Transilvania Film.

Toate detaliile despre primele proiecții vor fi comunicate pe pagina de Facebook a Transilvania Film.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.

26
/09
/22

Cea de-a VIII-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc în 23 septembrie 2022, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiator al acestei competiții prin care elevii sunt recompensați pentru creațiile lor literare.

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.