Gheorghe Zamfir, Ovidiu Lipan Țăndărică și Ion Caramitru, la Teatrul de vară din Arad
https://www.ziarulmetropolis.ro/gheorghe-zamfir-ovidiu-lipan-tandarica-si-ion-caramitru-la-teatrul-de-vara-din-arad/

În avanpremiera stagiunii 2014-2015, Opera Comică pentru Copii evoluează pe scena Teatrului de vară Ethos din Arad (str. Gh. Bariţiu, nr. 16), unde va prezenta marţi, 26 august 2014, de la 19.30, spectacolul „Don Pasquale”, după celebra operă semnată de Gaetano Donizetti.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2014

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor pe care Centrul Cultural Județean Arad le propune publicului pe perioada verii.

Printre personalitățile prezente pe scena Teatrului Ethos în luna august se numără și naistul Gheorghe Zamfir, percuționistul Ovidiu Lipan Țăndărică, dirijorul Tiberiu Soare și actorul Ion Caramitru.

„Don Pasquale” este unul dintre cele mai noi și mai apreciate titluri din repertoriul Operei Comice pentru Copii. Lucrarea lui Donizetti, este una dintre „bijuteriile” belcanto-ului italian. „Don Pasquale” se inspiră din personajele pline de farmec ale  commediei dell’arte putând fi uşor identificate trăsături şi situaţii specifice unor caractere ca Pantalone, Pierrot, Colombina, Scapino.

Ion Caramitru

Ion Caramitru

Opera a fost un mare succes încă de la premiera petrecută în 1843, la Paris, fiind considerată – alături de „Bărbierul din Sevilla” sau „Elixirul dragostei” – una dintre cele trei mari capodopere ale operei comice.

În România, versiunea adaptată pentru tinerii spectatori a avut premiera la Opera Comică pentru Copii în luna martie a acestui an.

Opera Comică pentru Copii este prima companie românească de gen, fondată în 1998 și instituționalizată de către Primăria municipiului București în anul 2003. Are în palmares 26 de premii internaționale și 30 de premii naționale, joacă peste 200 de spectacole pe parcursul unei stagiuni, 60.000 de spectatori trecându-i anual pragul.

Foto cu Gheorghe Zamfir  și Ion Caramitru – wikipedia

31
/01
/18

Vineri, 2 februarie 2018, de la ora 19.00, la Sala Radio, Orchestra Națională Radio propune un repertoriu rar întâlnit pe scenele noastre de concert, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour. Seara va debuta cu Noapte transfigurată, op. 4, de A. Schönberg, o lucrare considerată la granița între armonia wagneriană și structurile muzicale brahmsiene.

24
/01
/18

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 19.00, Corul Academic Radio și Orchestra Națională Radio propun o seară corală și de operă la Sala Radio, cu momente corale și fragmente din opere de Richard Wagner și Giuseppe Verdi.

22
/01
/18

Dirijorul francez Olivier Robe revine la Sala Radio, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19.00, într-un concert care îiva avea ca protagoniști pe Cristian Niculescu și Zsuzsa Bálint. Prima lucrare pe afișul serii va fi Două Intermezzi, op. 12, de George Enescu, urmată de două concerte de J. S. Bach: Concertul nr. 1 în do minor pentru două piane şi orchestră, și Concertul nr. 3 în do minor pentru două piane şi orchestră. Programul se va încheia cu Simfonia nr. 5 în si bemol major, de Fr. Schubert.

16
/01
/18

Solistă a trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan, a murit "subit", luni, la Londra, în timp ce se afla în studioul de înregistrări. Deși, până la această oră nu s-a anunțat oficial cauza morții artistei de 46 de ani, apropiații lui Dolores O'Riordan spun că aceasta ar fi suferit de o depresie severă.

11
/01
/18

Iubitorii muzicii sunt așteptați, prin intermediul Fundaţiei Calea Victoriei, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de la ora 19:00, în eleganta Sală de Spectacole a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, la Recitalul de arii, lieduri şi canţonete, o călătorie fantastică prin universul muzical al unor compozitori celebri. Recitalul va fi susţinut de tenorul Lucian Corchiş şi pianista Livia Teodorescu-Ciocănea.

11
/01
/18

Emisiunea cu ajutorul căreia telespectatorii răsfoiesc, de peste 52 de ani, singurul dicţionar enciclopedic pe micul ecran surprinde cu noutăţi la începutul anului 2018. Documentare realizate de profesioniştii de la reputatele companii ARTE, ORF, AMPERSAND etc. vor putea fi urmărite în premieră pe postul TVR 1, la Teleenciclopedia, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

10
/01
/18

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa îl caracterizează criticii muzicali pe Dinu Lipatti (1917-1950), unul din pianiștii și compozitorii primei jumătăți a secolului XX, care continuă să fascineze și astăzi.

10
/01
/18

Doi laureaţi ai premiului Nobel pentru Chimie sunt invitaţi la Conferinţele Ateneului Român, în 2018, la 150 de ani de la înfiinţarea instituției. Este vorba despre francezul Jean-Marie Lehn, laureat în 1987 al prestigiosului premiu, şi germanul de origine română Stefan Walter Hell, laureat în 2014. Cele două personalități vor fi prezente în lunile aprilie-mai, la Conferinţele Ateneului Român.

20
/12
/17

Corul de Copii Radio are tolba plină de suprize muzicale în luna decembrie! După concertul susținut la Sala Radio pe 17 decembrie și un prim concert în aer liber la Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București, organizat de Creart, pe 18 decembrie, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, aduce bucuria colindelor la Alt.Crăciun, pe 21 și 22 decembrie!

14
/12
/17

După succesul înregistrat cu Orchestra Sinfonia Bucureşti la debutul din Parcul Colţea, urmat de periplul prin oraşe si localități importante ale României (București, Constanța, Iași, Rm. Vâlcea, Pitești, Baia Mare, Tg. Mureș, Bacău, Botoșani, Ilfov, Poiana Brașov, Giurgiu), maestrul Florin Totan revine cu al doilea concert din cadrul proiectului ”Bucuriile Muzicii”.