Gheorghe Zamfir şi învitaţii săi – Concert extraordinar de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/gheorghe-zamfir-si-invitatii-sai-concert-extraordinar-de-craciun/

Pe 18 decembrie, maestrul Gheorghe Zamfir va susţine un concert extraordinar de Crăciun, alături de unii dintre cei mai buni artişti români, printre care şi actorul Dan Puric, pe scena Sălii Palatului.

Un articol de Petre Ivan|14 octombrie 2014

Concert Gheorghe Zamfir / Mari vedete ale scenei românești își dau întâlnire în 18 decembrie la Sala Palatului din București pentru un spectacol extraordinar de Crăciun, ce se anunță a fi evenimentul lunii decembrie.

Alături de gazda acestei seri de gală, marele maestru al muzicii Gheorghe Zamfir, vor fi artiști de geniu ai scenei românești, violonistul Eugen Sârbu, venit special Gheorghe Zamfir împreună cu vioara sa Stradivarius de la Londra, actorul Dan Puric ce pregătește un moment unic, dedicat acestui spectacol, soprana Alexandra Coman, pe care ați putut să o urmăriți evoluâmd alături de Placido Domingo sau Jose Carreras, emblematicul cor de camera Madrigal și , nu în ultimul rând, Orchestra Națională Gheorghe Zamfir, sub bagheta carismaticului dirijor Florin Totan.

Maestrul Gheorghe Zamfir, este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea, are peste 160 de albume înregistrate, şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumărate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Programul concertului din 18 decembrie va cuprinde prelucrări folclorice românești, interpretate în mod autentic, melodii celebre din repertoriul internațional, lucrări clasice şi creații proprii ale maestrului Gheorghe Zamfir, dar și inspiratele momente artistice semnate de inegalabilul Dan Puric.

DESTINAȚIE ROMÂNIA

Spectacolul se înscrie în seria de evenimente concertistice cu participarea extraordinară a artiștilor români, a căror valoare a depăşit în notorietate graniţele României şi ale căror cariere artistice se află permanent, atât în atenţia specialiştilor din domeniu, cât și a publicului internaţional, promovând imaginea României şi a culturii româneşti în lume.

Sintetizat, proiectul ”DESTINAȚIE ROMÂNIA” promovează brand-uri artistice românești cu palmares national si internațional.

Foto: Concert Gheorghe Zamfir – facebook

17
/07
/15

Aflat la a treia ediție, master-class-ul cu participare internațională "Muzica la Altitudine" va avea loc între 18 şi 26 iulie 2015 la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internațională, violonistul Ştefan Horvath (Elveția) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio România.

17
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează marţi, 21 iulie, la ora 19.00, proiecţia specială a unor reportaje din seria KulTOUR mit Holender, realizate de postul Servus TV. Evenimentul de la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena) este dedicat lui Ioan Holender, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani pe 18 iulie.

16
/07
/15

Joia viitoare (23 iulie 2015) începe cea de a şasea ediţie de PADINA FEST, eveniment creat pentru iubitorii de muzică şi de activităţi sportive montane. În timpul zilei vor avea loc evenimente sportive şi activităţi recreaţionale - Maratonul Bucegilor, căţărări pe stâncă, rapel sau tiroliene, ateliere de aventură, iar serile vor fi dedicate în exclusivitate concertelor.

16
/07
/15

TVR prezintă concertul Filarmonicii din Viena de la Palatul Schönbrunn, dirijat pentru a doua oară de Zubin Mehta. Evenimentul este difuzat în două părţi, pe 18 iulie, de la ora 22.45, respectiv 25 iulie, de la 23.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

16
/07
/15

Se spune că au existat mulți dirijori legendari, dar un singur Herbert von Karajan. Probabil cel mai bine vândut artist de muzică clasică al tuturor timpurilor, Karajan s-a născut în Salzburg, în Austria, pe 5 aprilie, 1908, și a murit pe 16 iulie, 1989, în orașul în care a venit pe lume. Discurile lui s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare.

16
/07
/15

Trupa Byron concertează vineri, 17 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Al.I.Cuza, la Foișorul de lemn. Evenimentul face parte din programul celei de-a X-a ediții a Stagiunii muzicale estivale, organizată de Primăria Sectorului 3. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății.

15
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează duminică, 19 iulie, începând cu ora 10.30, un tur ghidat prin câteva locuri din capitala Austriei legate de biografia compozitorului român George Enescu, care a locuit şi studiat în Viena în perioada 1888-1894.

10
/07
/15

Orchestra Română de Tineret va participa, cu sprijinul ICR, la un turneu în Italia, Germania, Franța şi Austria în perioada 18 iulie -28 octombrie. Concertele vor avea loc la Dobbiacco pe 18 iulie, la Berlin pe 19 august, la Aix-en-Provence pe 2 septembrie și la Viena pe 28 octombrie 2015. Orchestra Română de Tineret este prima orchestră românească invitată să concerteze în celebra Konzerthaus din Viena.

09
/07
/15

La sfârşitul lunii septembrie, cel mai renumit cor din lume, Corul Armatei Roşii, ajunge în Capitală pentru a cuceri publicul bucureştean. Artiştii au adăugat în agenda turneului internaţional cel de-al doilea spectacol la Bucureşti, eveniment ce se va desfăşura pe 22 Septembrie, în aceeaşi locaţie - Sala Palatului.

08
/07
/15

Şapte orchestre din top 20 cele mai bune ale lumii în acest an vor concerta pe scena ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august - 20 septembrie, București). Mai mult, publicul Festivalului se va putea bucura chiar de primele patru cele mai bine cotate orchestre ale lumii, conform unui top realizat de prestigioasa publicație britanică “Gramophone”.

07
/07
/15

Jazz in the Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanți, mai mult decât dublu față de ediția anterioară, iar Fondul Jazz in the Park s-a bucurat de un succes peste așteptări, au anunțat organizatorii festivalului.

07
/07
/15

Corurile reunite Cantus Mundi din Ucraina, Republica Moldova și România au cântat împreună sub bagheta Annei Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin, pe scenele ieșene, marcând inaugurarea secțiunii de concurs Cantus Mundi din cadrul Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu", ediția a III-a, desfășurată pe 4 iulie la Casa de Cultură a Studenților, Sala Gaudeamus.