Ghici cine vine la Impro?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ghici-cine-vine-la-impro/

La Teatrul Naţional din Bucureşti începe astăzi a treia ediţie a Festivalului Naţional de Improvizaţie. Până duminică, 27 septembrie, la Sala Media spectatorii pot intra în atmosfera teatrului de improvizaţie prin 15 spectacole originale.

Un articol de Liliana Matei|24 septembrie 2015

70 de actori vor juca pentru prima oară în fața publicului spectacolul lor de vis. Dintre spectacolele adunate în jurul conceptului de „ Dream Project”, primul ales, pentru deschiderea festivalului, astăzi, de la ora 19.00, este „Improcabaret” – un show muzical realizat de singura trupă de improvizație exclusiv feminină din România.

Vineri, de la ora 20:15, puteți descoperi misterele unei crime în care autorul este încă în libertate. “Mistere Urbane” este un spectacol în care martorii, criminalul, motivul şi arma crimei sunt piesele de puzzle, iar totul este improvizat de către actorii trupei Urban Impro.

Sâmbătă va urca pe scena Teatrului Național București unica trupă din afara capitalei. IDIOT e singurul și cel mai bun trup de improvizație teatrală din Iași iar cei cinci actori pot fi văzuți începând cu ora 19:00.

În utlima zi de festival, înainte de spectacolul de închidere în care 5 invitați străini vor juca un spectacol în limba engleză, într-o formulă originală, de la ora 19:00 publicul va lua parte la un spectacol de gală – o decernare de premii improvizate, în care publicul joacă rolul Academiei de Film. “And the winner is..” este spectacolul jucat de cei patru improvizatori ai trupei Obligo., de la ora 19:00.

Pe lângă spectacole, atât publicul cât și improvizatorii pot participa și la workshopurile acestei ediții, susținute de șase invitați speciali sosiți din SUA, Israel Iralnda, Belgia. Actori precum Maria Dinulescu, Andreea Bibiri, Vlad Logigan, Alex Conovaru, Nicoleta Lefter, Victoria Dicu, Geo Remeș s-au alăturat întalnirilor din cadrul Festivalului Național de Improvizație.

Pe lângă spectacole, workshopuri și discuții deschise, cei curioși în ale improvizației sunt invitați la o lansare de carte mai neobișnuită, “O cărticică haioasă despre improvizație” va fi lansată prin prezența virtuală a autoarei Jill Bernard în cadrul festivalului și în librăriile din România. Lansarea va avea loc duminică, de la ora 17:00, la TNB, iar intrarea la eveniment este gratuită.

INFO

Programul integral al celei de-a treia ediții IMPRO poate fi accesat aici: http://improfest.ro/program/

Biletele și abonamentele valabile în perioada 24-27 septembrie s-au pus în vânzare și pot fi achiziționate de pe www.bilet.ro și de la casa de bilete a TNB.

24
/12
/13

Proiectul de Hotărâre de Guvern privitor la comasarea Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului şi la trecerea Muzeului Antipa în subordinea Ministerului Mediului a fost deocamdată suspendat, a declarat directorul Muzeului Ţăranului Român, Virgil Nitulescu.

24
/12
/13

“De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate carti din librăriile din România, în acest an.

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

23
/12
/13

TVR 2 și TVRplus.ro difuzează în premieră piesa “Victimele inimii”, în viziunea regizorală a lui Dominic Dembinski, luni, 23 decembrie, de la ora 20.10. Producția TVR este o adaptare după farsa “O soacră”, de I. L. Caragiale pusă în scenă în 1883. Premiera tv va avea un scurt preambul, realizat de Radu Beligan.TVR 2 și TVRplus.ro difuzează în premieră piesa “Victimele inimii”, în viziunea regizorală a lui Dominic Dembinski, în această seară, de la ora 20.10. Producția TVR este o adaptare după farsa “O soacră”, de I. L. Caragiale pusă în scenă în 1883. Premiera tv va avea un scurt preambul, realizat de Radu Beligan.

22
/12
/13

Dineu cu proşti, Micul infern, Omul care a văzut moartea, Încă-i bine!, Scara pisicii, Tectonica sentimentelor, Spectatorul condamnat la moarte, Bullets over Lipscani, Unora le place swingul. Când și unde, aflați din Programul teatrelor din Bucureşti în perioada 23 - 29 decembrie.

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

22
/12
/13

Cineastul Cristian Mungiu şi asociaţia Voix de femmes au primit premiul pentru diversitate culturală pe 2013, o distincţie atribuită de Coaliţia franceză pentru diversitate culturală, o asociaţie care luptă pentru protejarea şi promovarea diversităţii expresiilor culturale.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

Anul 2014 va fi declarat "Anul Brâncoveanu", pentru marcarea a 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Conform proiectului, acţiunile şi manifestările care se vor desfăşura în acest context vor constitui Programul naţional "Anul 2014 - Anul Brâncoveanu".

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

Revoluţionarul francez Maximilien de Robespierre suferea probabil de sarcoidoză, o maladie imunitară rară care distruge organele interne, în momentul în care a fost executat prin ghilotinare, în 1794, potrivit unui studiu realizat de doi medici legişti francezi.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.