Ghiozdănelul de vacanță – daruri pentru cei mici
https://www.ziarulmetropolis.ro/ghiozdanelul-de-vacanta-daruri-pentru-cei-mici/

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN) a organizat la ceainăria La un Ceai evenimentul umanitar „Ghiozdănelul de vacanţă”, dedicat strângerii de rechizite. Darurile primite din partea voluntarilor generoşi au ajuns la copiii de la Școala Sărăţeni, din judeţul Vaslui. 

Un articol de Teodora Gheorghe|3 iunie 2014

Asociația și-a propus totodată să ofere câteva burse ȋn tabăra Vara adolescenților de la Tismana pentru copiii premianți, dar fără posibilități. Acest lucru se va realiza cu siguranță în viitorul apropiat grație donațiilor primite cu această ocazie.

Invitații evenimentului au fost actorii Daniela Nane, Istvan Teglas, precum și Grupul Vocal „Sfântul Ștefan cel Mare, al Studenților Teologi” și grupul de copii Presto. De asemenea, spectatorii s-au bucurat de câteva momente artistice oferite de voluntarii AOLN.

A fost onorant să te afli printre atâția oameni deosebiți, întruniți în cocheta ceainărie. Poezia și muzica s-au regăsit într-o simbioză perfectă, creând o atmosferă senină și caldă.

Grupul Vocal "Sfântul Ștefan cel Mare, al Studenților Teologi" a interpretat câteva melodii foarte frumoase.

Grupul Vocal „Sfântul Ștefan cel Mare, al Studenților Teologi” a interpretat câteva melodii

Actorii ne-au amintit de magia copilăriei prin versuri și povești, în timp ce folkul studenților teologi a vorbit despre greutățile vieții și puterea credinței. Nu au lipsit nici copiii, ale căror glasuri au inspirat tuturor optimism și libertate. Nici nu se putea altfel, doar a fost ziua lor.

Voluntarii s-au dovedit nu doar implicați cu dăruire în proiectul „Ghiozdănelul de vacanță”, dar și talentați. Dacă Andrei Hurdubelea ne-a stârnit hazul cu două poezii cu tâlc, Ana Maria Miu a venit însoțită de chitara ei și a interpretat câteva melodii cu parfum de melancolie.

Este nevoie de astfel de evenimente pentru a face posibile visurile celor care și-au pierdut speranța într-o viață mai bună. Grație asociației AOLN, 1 iunie a adus o oază de bucurie copiilor care au uitat să zâmbească.



12
/03
/17

Marţi, 14 martie, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu va avea loc lansarea volumului „Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial”, de Alin Ciupală, apărut recent la Editura Polirom. Invitaţi alături de autor vor fi Laura Grünberg și Zoltán Rostás, iar moderatorul evenimentului va fi Valentin Protopopescu.

11
/03
/17

Editura Nemira lansează Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy la care participă via skype scriitori publicați în colecția Nautilus. Ana Nicolau, coordonatorul colecției Nautilus, va fi moderatorul evenimentelor.

10
/03
/17

CRONICĂ DE FILM O binevenită gură de aer proaspăt în cinematografia de limbă română aduce tânăra regizoare Alexandra Balteanu, născută în România, dar stabilită în Germania. Prezentat la San Sebastian, promiţătorul său debut, „Vânătoare”, le are în distribuţie pe Corina Moise, Iulia Lumânare şi Iulia Ciochină, în roluri de prostituate.

10
/03
/17

Competiția Internațională BIEFF 2017 invită publicul la introspecție și dezbatere asupra unor dimensiuni profunde ale naturii umane, în cele două programe tematice Searching for Transcendence: Spirituality in the Digital Age și Cutting the Cord: Family Love and Its Discontents.

10
/03
/17

Duminică, 12 martie, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), va avea loc o întîlnire cu celebrul și îndrăgitul actor Ion Dichiseanu, cu prilejul lansării volumului Adevărul, mai frumos decît legenda, apărut la Editura Polirom, și în ediție digitală.

10
/03
/17

Timp de aproape o jumătate de secol, Jean-Marie Straub şi Danièle Huillet au realizat câteva zeci de filme, cu o cadență de un film pe an, o mare parte adaptări inspirate de arta europeană, abordând teme din literatură, muzică, pictură.

09
/03
/17

O expoziție inedită a avut vernisajul pe 8 martie, la Centrul Cultural Casa Artelor, o expoziție intitulată „Mama. Eseu despre iubire”, în cadrul căreia 21 de artiști s-au lăsat fotografiați de Cătălina Flămînzeanu, alături de mamele lor.

09
/03
/17

Cum ar trebui să li se predea religia copiilor și adolescenților? Cât de necesară este educația sexuală în școli? Și ce efecte poate avea implicarea Bisericii în cele mai adânci straturi ale societății? Sunt câteva dintre temele – extrem de actuale și în România - puse în discuție de filmul „(M)ucenicul”/ „The Student”, în regia lui Kirill Serebrennikov, care ajunge pe marile ecrane din România din 31 martie, distribuit de Transilvania Film.