Gigi Căciuleanu deschide stagiunea 2013 – 2014 de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-deschide-stagiunea-2013-2014-de-la-sibiu/

Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la Sibiu.Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducţie cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps”.

Un articol de Andrada Văsii|11 septembrie 2013

Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la SibiuTeatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducție cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps”. 

„Mozart Steps” este un spectacol de autor ce poartă semnătura coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu. Producția Teatrului Național din Sibiu completează imaginea unui spectacol ce lărgește barierele teatrului spre o suită de acte dansante.

„Atunci când sunt întrebat ce gen de dans practic, răspund că fac teatru coregrafic. Este o formă de teatru care folosește limbajul dansului și care utilizează mijloace de construcție coregrafică.” a declarat Gigi Căciuleanu referitor la procesul său de creație.

Gigi Căciuleanu – în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu

„Mozart Steps” este un spectacol de teatru coregrafic creat în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu. Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Gigi Căciuleanu, urmând să fie prezentat anul viitor în programul oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Multiplele referințe culturale ancorate în acest spectacol creează un spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonoră a spectacolului propune o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică și cea orientală a eternului Egipt printr-un montaj după un concept de Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby pentru albumele „Mozart l’Egyptien” și „Mozart in Egypt”.

Gigi Caciuleanu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducție cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps” regizat de Gigi Căciuleanu.

Din distribuția acestui spectacol fac parte atât actori de la secția română și secția germană a Teatrului Național din Sibiu, cât și studenți de la Secția de Actorie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. „Pentru asta mi-am propus, ca primă etapă de lucru, să-i metamorfozez pe cei cu care voi lucra, și care nu sunt dansatori de meserie, încercând să-i preschimb din Actori în DansActori. Îmi propun nu numai să-i pun în scenă ci, mai degrabă, să-i  coregrafiez, să-i fac să danseze. În sensul cel mai frumos al cuvântului.” a declarat Gigi Căciuleanu.

Q&A cu regizorul

Premiera spectacolului programată vineri, 13 septembrie, ora 19:00, marchează 225 de ani de teatru la Sibiu și va fi urmată de o sesiunea Q&A în prezența coregrafului care va răspunde întrebărilor din partea publicului.

Evenimentul este gândit ca o împărtășire a experienței coregrafului cu privire la identitatea artistului în raport cu identitatea lumii.

Gigi Căciuleanu este unul dintre cei mai dinamici coregrafi români. Născut la Bucureşti, este admis la vârsta de 9 ani la Şcoala Naţională de Coregrafie și se perfecţionează mai apoi la Teatrul Balşoi din Moscova.

Info:

„Mozart Steps” va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, joi, 12 septembrie, ora 19:00, tot la sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Prețul unui bilet pentru oricare din reprezentațiile programate pentru acest spectacol este de 20 de lei, respectiv 15 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, în limita locurilor disponibile.

Foto credit: TNB, TVR 1

 

23
/10
/17

CRONICĂ DE FILM Conceput ca un film antispectacular, dedramatizat şi nonsenzaţional, dar asumat polemic, „Soldaţii. Poveste de Ferentari”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Ivana Mladenovic, poate rămâne, prin curajul său formal şi tematic, un reper în cinema-ul românesc.

23
/10
/17

Scurtmetrajul Offstage, scris și regizat de actorul Andrei Huțuleac, a câștigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

23
/10
/17

În data de 26 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc lansarea platformei online www.cineama.ro, o colecție unică de filme de scurtmetraj digitizate de pe suport peliculă de 16 mm în perioada 1957-1989, documentare (etnografice, agricole, reportaje sportive, de protecția muncii), filme de ficțiune și de animație, precum și articole și interviuri cu cei mai activi cineamatori ai vremii.

23
/10
/17

„Bărbaţii sunt buni, dar femeile sunt magice.” – Catherine Deneuve. Îndrăgita actriță franceză a împlinit 74 de ani. În anull 2008, Deneuve a fost omagiată cu Premiul de Excelenta la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF.

23
/10
/17

Astăzi, 23 octombrie 2017, de la ora 11.00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, va avea loc audiţia, cu public, a spectacolului Inimă de câine de Mihail Bulgakov. Spectacolul propus spre audiţie, este una dintre cele 42 de producţii radiofonice care fac parte din secţiunea On Air a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care, în acest an îl omagiază pe Victor Rebengiuc.

22
/10
/17

Regizorul Wong Kar-wai a primit vineri în Franța, la Lyon (centru-est), Premiul Lumiere pentru întreaga carieră. La 59 de ani, el este primul regizor chinez care a primit acest premiu. ''Dedic această onoare care mi s-a făcut soției și muzei mele, Esther. Există fragmente din ea în fiecare dintre personajele feminine din filmele mele'', a spus regizorul după ce a primit premiul din mâinile actriței Isabelle Adjani.

22
/10
/17

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând cu 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în fața publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puțin obișnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieșind din zona personajelor negative – ”Capace” este povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule.

21
/10
/17

În perioada 20-28 octombrie are loc a patra editie a HomeFest. Nouă zile în care bucureştenii se pot bucura de spectacole neconvenţionale de teatru sau dans, de lecturi, concerte şi performance-uri.

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

20
/10
/17

Cartea „O undiță pentru bunicul meu” (traducere din limba chineză de Irina Ivașcu) de Gao Xingjian (Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2000) a fost publicată la Editura Polirom, în 2017.

19
/10
/17

„The Square”, în regia lui Ruben Östlund, e un film ca un tur de rollercoaster pe pastile, iar la avanpremiera de la Les Films de Cannes à Bucarest s-a râs zgomotos și prelung într-o sală arhiplină.