Globurile de Aur 2014: „12 Years a Slave” şi „American Hustle”, cele mai bune filme.
https://www.ziarulmetropolis.ro/globurile-de-aur-2014-12-years-a-slave-si-american-hustle-cele-mai-bune-filme-lista-completa-a-castigatorilor/

„12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „American Hustle”, de David O. Russell, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediţie a galei „Globurile de Aur 2014”, care a avut loc duminica seară, la Los Angeles.

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2014

„12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „American Hustle”, de David O. Russell, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediţie a galei „Globurile de Aur 2014„, care a avut loc duminica seară, la Los Angeles.

„12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, regizat de Steve McQueen, nominalizat la şapte categorii, a câştigat un singur trofeu duminică seară la Los Angeles, impunându-se la categoria „cel mai bun film-dramă”.

Drama istorică „12 Years a Slave”, bazată pe memoriile lui Solomon Northup, din 1835, prezintă povestea unui bărbat de culoare, interpretat de Chiwetel Ejiofor, răpit şi vândut ca sclav în Louisiana.

Globurile de Aur 2014

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Michael Fassbender, Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti şi Lupita Nyong’o, notează Mediafax.

Această peliculă a concurat la categoria „cel mai bun film-dramă” cu lungmetrajele „Captain Phillips”, „Gravity”, „Philomena” şi „Rush”.

Thrillerul politic „Scandal în stil american/ American Hustle”, în regia lui David O. Russell, se concentrează pe un complicat caz de corupţie din anii ’70, cu ramificaţii în Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectaţi de acte de corupţie şi trafic de influenţă au fost cercetaţi penal, iar 11 dintre ei au fost puşi sub acuzare.

Filmul îi are în distribuţie pe actorii Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner şi Jennifer Lawrence.

„American Hustle” a concurat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie/ musical cu „Her”, „Inside Llewyn Davis”, „Nebraska” şi „Wolf of Wall Street”.

De asemenea, „American Hustle”, nominalizat la şapte categorii ale premiilor Globul de Aur, a mai primit trofeele pentru cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical (Amy Adams) şi cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj (Jennifer Lawrence).

Gala a fost prezentată de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Lista integrală a câştigătorilor Globurile de Aur 2014:

CINEMA:

Cel mai bun film – dramă: „12 Years a Slave”

Cel mai bun film – comedie/ musical: „American Hustle”

Cea mai bună regie: Alfonso Cuaron – „Gravity”

Cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”)

Globurile de Aur 2014

Cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical: Leonardo Dicaprio („Wolf of Wall Street”)

Cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă: Cate Blanchett („Blue Jasmine”)

Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Amy Adams („American Hustle”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: Jared Leto („Dallas Buyers Club”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj: Jennifer Lawrence („American Hustle”)

Cel mai bun scenariu: Spike Jonze („Her”)

Cel mai bun film de animaţie: „Frozen”

Cel mai bun film străin: „La Grande Bellezza” (Italia)

Cea mai bună coloană sonoră: „All Is Lost” – Alex Ebert

Cel mai bun cântec: „Ordinary Love” („Mandela: Long Walk to Freedom”)

 TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie:  „Brooklyn Nine-Nine”

Cel mai bun serial de televiziune – dramă: „Breaking Bad”

Cel mai bun film de televiziune/ miniserie:  „Behind the Candelabra”

Cea mai bună actriţă în rol principal, într-un serial de comedie/ musical: Amy Poehler („Parks and Recreation”)

Globurile de Aur 2014

Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune – dramă: Robin Wright („House of Cards”)

Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Elisabeth Moss („Top of the Lake”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Andy Samberg („Brooklyn Nine-Nine”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial – dramă: Bryan Cranston („Breaking Bad”), informează Mediafax.

Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Michael Douglas („Behind the Candelabra”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Jacqueline Bisset („Dancing on the Edge”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Jon Voight („Ray Donovan”)

Globurile de Aur 2014

Premiul pentru întreaga carieră (Cecil B. deMille Award): Woody Allen

Foto cu Globurile de Aur 2014: American Hustle, 12 Years a Slave, Wolf of wall Street, House of Cards, Blue Jasmine – Cinemagia

31
/07
/23

București, 27 iulie 2023 - Bucharest International Film Festival (BIFF) revine în capitala României pentru a XIX-a ediție care se va desfășura anul aceasta în perioada 15-22 septembrie, aducând în prim plan unele dintre cele mai captivante și inspirate filme din întreaga lume.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

27
/07
/23

A 80-a ediţie a prestigiosului Festival de Film de la Veneţia se anunţă una promiţătoare, cel puţin pe hârtie: nume mari al cinematografiei mondiale concurează pentru Leul de Aur, iar secţiunile necompetiţionale includ la rândul lor cineaşti celebri.

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

25
/07
/23

De azi și până duminică, pe 30 iulie, poposește în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor, caravana Filme în aer liber și aduce publicului constănțean 6 proiecții în aer liber ale unor filme de Oscar, dar și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook și pe https://filminaerliber.ro/.

25
/07
/23

Pe 19 iulie, sute de vedete din România au fost prezente la avanpremiera de gală a filmului Barbie distribuit la nivel național de Vertical Entertainment, producție care a pictat întreaga lume în roz. Evenimentul a avut loc la Cineplexx din Băneasa Shopping City și a adus o mică parte din Lumea Barbie, spre încântarea celor prezenți.

21
/07
/23

Creatrix Fama, organizatorul temerarului Film O’Clock International Festival desfășurat simultan în șapte țări aflate pe meridianul de 25 grade longitudine estică, anunță cu bucurie deschiderea înscrierilor pentru programul de mentorat "Her Story, Her Future". Acest program are ca scop sprijinirea și încurajarea femeilor din industria filmului, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale într-un mediu sigur și susținător.

19
/07
/23

Festivalul Cinemascop vine agale cu a șasea ediție! Sunteți așteptați din nou în grădina de vară din Eforie Sud, între 1-6 august, cu filme, ateliere de creație pentru copii, dar și surprize, cum ar fi o petrecere silent disco. Ca de obicei, intrarea este liberă, iar grădina se deschide zilnic la ora 18:00.

19
/07
/23

Festivalul Ceau, Cinema! a sărbătorit zece ani alături de public şi invitaţi. Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de cineaşti din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte au făcut parte din programul ediţiei aniversare, care a avut loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara.