Godot Cafe-Teatru din Capitală deschide sala studio: Godot SubScenă
https://www.ziarulmetropolis.ro/godot-cafe-teatru-din-capitala-deschide-sala-studio-godot-subscena/

Godot Cafe-Teatru deschide oficial, vineri, porţile sălii studio – SubScenă, un spaţiu destinat evenimentelor artistice underground din Bucureşti. În cei doi ani de la lansare, Godot Cafe-Teatru a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate spaţii din zona teatrului independent bucureştean. Conceput după un model aplicat cu succes în străinătate, Godot a devenit […]

Un articol de Andrada Văsii|5 februarie 2013

Godot Cafe-Teatru deschide oficial, vineri, porţile sălii studio – SubScenă, un spaţiu destinat evenimentelor artistice underground din Bucureşti.

În cei doi ani de la lansare, Godot Cafe-Teatru a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate spaţii din zona teatrului independent bucureştean. Conceput după un model aplicat cu succes în străinătate, Godot a devenit un favorit al publicului prin atmosfera caldă şi prietenoasă, de cafenea interbelică, şi prin producţiile din ce în ce mai ambiţioase, informează un comunicat.

Din dorinţa de a prezenta publicului o plajă cât mai variată de spectacole şi evenimente, în luna februarie, Godot deschide porţile spaţiului SubScenă – prima sală studio a unui teatru independent din Bucureşti.Gândită ca o extensie a conceptului de „cafe-teatru” – spectacole de calitate într-o atmosferă intimă şi relaxată -, sala SubScenă îşi propune să devină casa evenimentelor underground.

Creat de tineri, pentru tineri, cu o capacitate de 56 de locuri aşezate în prelungirea scenei, cu un bar decorat în acelaşi stil interbelic, fratele mai mic al Godot Cafe-Teatru va promova atât spectacole de calitate cu actori consacraţi, cât şi producţii studenţeşti de excepţie, oferind tinerilor actori ocazia de a se desfăşura pe o scenă profesionistă.

Godot SubScenă va relua astfel programul „Open Stage” – spectacole de licenţă alese din facultăţile de teatru din Bucureşti -, început şi derulat cu succes în sala deja cunoscută a Godot Cafe-Teatru. Acestor spectacole li se vor alătura proiecte noi din zona teatrului independent, selectate prin concurs.

Din luna februarie, publicul este aşteptat atât în sala Godot Cafe-Teatru, cât şi în noul spaţiu, SubScenă. Sala studio se deschide oficial vineri, la ora 19.00, cu premiera spectacolului „Novecento”, de Alessandro Baricco, cu Mihai Costache, în regia lui Daniel Lungu. La vioară cântă Maria Bălănean. Sâmbătă, la aceeaşi oră, este programat spectacolul „În centrul atenţiei”, după Neil LaBute, cu Mihaela Sîrbu, Ilinca Hărnuţ şi Sorin Poamă, iar duminică, de la 20.00, Open Stage prezintă „Vest-Est… sau când plouă în Covasna, pământul plânge”, o docudramă de Danni Ionescu, cu Ştefan Pavel, Danni Ionescu/ Vlad Drăgulin, Daniel Drăgan/ Gabriel Chirilă.

 

Sursa:Mediafax

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

21
/03
/17

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 și TVR HD, dar și online pe www.premiilegopo.ro și www.cinepub.ro.

20
/03
/17

În această seară (20 martie), de la ora 20:10, pe TVR 2 iubitorii teatrului pot vede în premieră spectacolul „Poker”, de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie. Spectacolul regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004.