Goethe-Institut dezbate problema plasticului cu publicul bucureștean
https://www.ziarulmetropolis.ro/goethe-institut-dezbate-problema-plasticului-cu-publicul-bucurestean/

Suntem conştienţi că plasticul reprezintă o afacere de miliarde? Știm că efectele plasticului asupra mediului înconjurător sunt dezastruoase? Realizăm că Pământul a devenit Planeta Plastic? Cu ce putem înlocui plasticul?

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2019

Acestea sunt întrebări la care Goethe-Institut speră să găsească răspunsuri, creându-le un cadru de dezbatere pe 11 iulie, de la ora 19.00, în Pavilion 32, la o nouă dezbatere din seria FOKUS Talk, ultima din această vară. Invitatul special este Ionuț Iordăchescu, de la Let’s Do It, Romania!.

Dacă ești interesat de mediul înconjurător, de reducerea consumului de plastic, de colectarea selectivă a gunoiului și de reciclare, te invităm să participi la dezbaterea de pe 11 iulie.

Luna iulie este la nivel internațional considerată ”Plastic Free July”. În aceste 30 de zile activiști, ecologiști, dar și alte persoane empatice cu mediul înconjurător renunță complet la consumul de plastic. Nu este deloc o provocare ușoară. Gândul că am putea elimina plasticul din viața noastră este de mulți considerat aproape utopic. O viață fără plastic înseamnă reducerea consumului și a activității de cumpărare a diverselor produse de masă din comerț.

Goethe-Institut vă invită la o discuție de tip brainstorming despre soluții pentru înlocuirea plasticului, despre cum putem să reducem consumul de plastic și cum transmitem mesajul de „fără plastic” în rândul prietenilor, familiei și a comunităților din care facem parte.

Discuția va avea loc în limba română.

Articole despre mediu, precum și alte teme găsiți pe site-ul FOKUS.

Detalii pe Facebook.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.