Goldoni by Vlad Mugur. „Slugă la doi stăpâni”, luni 22 iunie, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/goldoni-by-vlad-mugur-sluga-la-doi-stapani-luni-22-iunie-la-tvr-2/

Născut în 1927 regizorul de teatru Vlad Mugur ar fi împlinit în 22 iunie, 88 de ani. Casa de producţie vă propune „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, un spectacol realizat cu trupa Teatrului din Craiova, de la a cărui înfiinţare în 1850 aniversăm 165 de ani. Spectacolul poate fi vizionat luni, luni, 22 iunie, de la ora 20:10, la TVR2.

Un articol de Petre Ivan|21 Iunie 2015

Piesa a fost pusă în scenă de marele regizor român cu Valer Dellakeza în rolul lui Truffaldino(Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor 1999).

Alături de el sunt: Ilie Gheorghe, Anca Dinu și Sorin Leoveanu. Spectacolul a primit premiul UNITER pentru cea mai bună regie – Vlad Mugur, cea mai bună scenografie – Lia Manțoc, precum și Premiul Secției Române a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru pentru valoarea sa excepțională.

În „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, tânăra Clarice se logodește, cu binecuvântarea tatălui său Pantalone, cu Silvio, fiul Doctorului. Dar, deodată, apare  fostul logodnic florentin socotit mort.

„Slugă la doi stăpâni”, luni 22 iunie, la TVR 2

„Slugă la doi stăpâni”, luni 22 iunie, la TVR 2

Acesta este, de fapt, înlocuit de sora lui, Beatrice, plecată în căutarea iubitului ei, Florindo, cel care provocase moartea fratelui. Truffaldino, sluga lui Beatrice, se baga slugă și la Florindo, provocând astfel nenumărate încurcături pe care, până la final, tot el le va descurca.

Regizorul Vlad Mugur este profund legat de istoria Teatrului Național din Craiova. În 1956 el se angajează, împreună cu întreaga promoție de actori a acelui an – George Cozorici, Amza Pellea, Silvia Popovici, Constantin Rauţchi, Victor Rebengiuc, Dumitru Rucăreanu, Sanda Toma – la teatru.

Aceştia vor deveni, peste ani, generaţia de aur a teatrului românesc. Spiritul de echipă s-a manifestat printr-o energie creatoare ieşită din comun, împrospătând mijloacele de expresie ale actorilor şi ale punerii în scenă, revigorând teatrul craiovean.

Plecat din România, Vlad Mugur și-a construit o carieră de nivel european.

SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI, De Carlo Goldoni – INFO

„Slugă la doi stăpâni”, luni 22 iunie, la TVR 2

„Slugă la doi stăpâni”, luni 22 iunie, la TVR 2

Versiunea scenica Vlad Mugur

Spectacol realizat in colaborare cu Teatrul National Craiova

Interpreteaza: Valer Dellakeza, Ilie Gheorghe, Anca Dinu, Valeriu Dogaru, Anghel Rababoc, Gabriela Baciu, Sorin Robert Leoveanu, Adrian Andone, Iosefina Stoia, Mihai Arsene, Tudorel Petrescu, Nicolae Poghirc, Marian Politic, Laurentiu Stratan.

Direcția de scenă – Vlad Mugur

Scenografia – Lia Manțoc

Design măști și recuzită – Ilona Jaro Varga

Echipa TV: Redactori Daniela Branca și Ion Parhon;

regia TV Constantin Dicu

TVR2 – luni, 22 iunie, ora 20:10, în reluare marți, 23 iunie, ora 12 :10.

Foto: Goldoni, Slugă la doi stăpâni – TVR

17
/10
/19

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

Page 1 of 83312345...102030...Last »