Grand Cinema & More va transmite unele dintre cele mai așteptate spectacole din FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/grand-cinema-more-va-transmite-unele-dintre-cele-mai-asteptate-spectacole-din-fnt/

Grand Cinema & More continuă seria de evenimente culturale de excepţie şi transmite în exclusivitate trei spectacole din cadrul Festivalului Naţional de Teatru în cinci mari oraşe din ţară, dar şi în premieră, la nivel internaţional prin intermediul institutelor culturale române din Londra, Viena şi Chişinău.

Un articol de Liliana Matei|13 octombrie 2015

Cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a pus bazele unei colaborări cu Uniunea Teatrală din România – UNITER şi Institutul Cultural Român, oferind astfel, iubitorilor de teatru șansa de a viziona unele dintre cele mai importante producții ale Festivalului.

În perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015, Grand Cinema & More în colaborare cu locațiile partenere din țară – Cityplex Constanța, Cityplex Brașov, Cinema Trivale Pitești, D’Stars Timișoara – va aduce Festivalul Național de Teatru mai aproape de public.
„Suntem încântați să transmitem în exclusivitate, în sălile noastre de cinematograf, unele dintre cele mai așteptate spectacole ale Festivalului Național de Teatru.

Este foarte important pentru noi să facilităm accesul unui număr cât mai mare de spectatori la cele mai importante evenimente culturale ale momentului și ne bucurăm că putem face acest lucru în premieră, chiar și la nivel internațional”, a declarat Atena Simovic, Alternative Content & Events Director în cadrul Băneasa Developments.

Seria de transmisiuni în direct va debuta pe 23 octombrie, la ora 20:00 cu difuzarea piesei Mein Kampf, producţie a Teatrului Național Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul Național de Teatru pe scena Teatrulului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Celebra piesă a lui George Tabori spune povestea lui Shlomo Herzl, un evreu bătrân vânzător de cărţi care găzduiește în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia Arte Frumoase.

Tânărul, numit Hitler, este un personaj egocentric, însă pentru Shlomo, nu este decât un om obișnuit. În regia lui Alexandru Dabija și cu o scenografie semnată de Carmencita Brojboiu, „Mein Kampf” este o comedie de neratat care garantează hohote de râs.

Transmisiunile continuă vineri, 30 octombrie, ora 19.00 cu piesa de teatru Steaua fără nume de Mihail Sebastian. Preț de 2 ore și 30 de minute, spectatorii sunt invitați să cunoască povestea de dragoste dintre Mona şi profesorul Miroiu, două personaje care se întâlnesc întâmplător într-o gară de provincie. Sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză și scenografia Adrianei Grand, această comedie romantică se bucură de succes în rândurile iubitorilor de teatru și nu numai.

BIZONI. Fabula urbană #2 după Pau Miró încheie seria de difuzări în direct a Festivalului Național de Teatru. În seara de 1 noiembrie 2015, începând cu ora 20:00, doritorii sunt invitați să vizioneze, într-o punere în scenă modernă, istoria unei familii care dispare încet. Cu o distribuție formată din actori tineri, regizorul Radu Afrim în colaborare cu scenograful Dragoş Buhagiar, creează un spectacol emoționant pentru public, care va descoperi arta teatrală într-o nouă formă.

„Este una dintre cel mai importante întâlniri de secol XXI din experienţa mea de teatru. Am găsit aici foarte multă pasiune, generozitate şi preţuire faţă de fenomenul teatral şi cred că, împreună, atât prin difuzarea spectacolelor de teatru în spaţii neconvenţionale, cât şi prin preluarea de către ICR – Institutul Cultural Român a trei dintre producţiile valoroase ale stagiunii 2014 – 2015, aducem un serviciu important Teatrului în sine. Proiectul pe care l-am început anul trecut cu „Rinocerii” la Naţionalul craiovean continuă astăzi, în premieră absolută în ţara noastră, căpătând o dimensiune naţională şi internaţională”, a declarat Marina Constantinescu, director artistic și selecționerul Festivalului Național de Teatru.

INFO

Biletele pentru transmisiunile în direct ale spectacolelor din cadrul Festivalului Național de Teatru pot fi achiziționate online şi la casele de bilete ale cinematografelor partenere. Detalii despre programul complet al difuzărilor de la Grand Cinema & More și locațiile partenere pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.

 

27
/02
/14

Prestez servicii artistice“ nu este doar un spectacol de teatru liber. Nu se joacă doar pe scenă și categoric o să te implici – involuntar – în desfășurarea lui, ajungând să faci parte din distribuție. Totul debutează abstract; regizorul anunță că spectacolul ce trebuia prezentat nu se va ține și cu scuzele de rigoare ne […]

26
/02
/14

Universitatea de Arte "George Enescu" şi Colegiul National de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi au încheiat editţia a XVI a a Colocviului Naţional de Muzicologie, eveniment ce a avut ca tematică Arta sonoră şi interdisciplinaritatea.

26
/02
/14

Joi, 27 februarie, Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment de amploare din acest an. De Dragobete, Concertul „Ţi-am dat un inel” susţinut de celebra formaţie Holograf este cadoul pe care Primăria Sectorului 3 îl face cuplurilor care s-au căsătorit în anul 2013, la Casa de Căsătorii a Sectorului 3.

26
/02
/14

Chitaristul spaniol Paco de Lucia, unul dintre cei mai renumiţi chitarişti flamenco, a murit în Mexic, în urma unei crize cardiace. Decesul chitaristului reprezintă "o pierdere ireparabilă pentru lumea culturală, pentru Andaluzia", a declarat primarul din Algeciras, Jose Ignacio Landaluce.

26
/02
/14

Sunt tare interesată de procesul creației artistice, de cum se construiește un spectacol, de variațiunile prin care trec actorii până la conturarea personajelor, și mai ales de fermitatea și flexibilitatea unui regizor, fiindcă ei sunt cei responsabili de tot ce vedem pe scenă sau în afara ei, după caz.

26
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 26 februarie a încetat din viaţă Nicolae Tonitza, unul dintre cei mai importanţi pictori români, membru reprezentantiv al expresionismului şi postimpresionismului? La sfârşitul lui 2011, pictura acestuia, "În iatac" a fost adjudecată la preţul de 290.000 de euro, nou record la acea vreme pentru piaţa româneasca de artă. Recordul a fost doborât anul trecut, când tabloul "Două fete" realizat de Ştefan Luchian a fost vândut cu suma de 300.000 de euro.

26
/02
/14

Nu-mi place textul piesei „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“. Am acest drept. Fără să fiu radical: nu cunosc nuanță în inviolabilitatea acestui drept. Ştiu că acest text face figură de capodoperă şi ştiu şi de ce.

26
/02
/14

S-a născut pe 26 februarie 1940, la Bucureşti. A fost fratele mijlociu din Fraţii Karamazov, a fost Claudiu din Hamlet sau Lopahin din Livada de vişini. Alexandru Repan mărturiseşte că hobby-ul său e teatrul, iar meseria sa e viaţa.

26
/02
/14

Instituto Cervantes, cu sprijinul Ambasadei Argentinei şi în parteneriat cu ArCuB, organizează pe 9 martie, de la ora 20.00, o incursiune muzicală în istoria tangoului, printr-un recital de pian şi chitară susţinut de argentinianul Mariano Castro, membru al trupei Narcotango, nominalizat de două ori la Premille Grammy pentru cel mai bun disc.

25
/02
/14

Miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti debutează în rolurile principale ale baletului Don Quijote tinerii balerini japonezi ai teatrului, Sena Hidaka şi Shuhey Yoshida. Inspirat de romanul lui Cervantes, baletul Don Quijote spune povestea de dragoste a doi tineri, aflaţi sub protecţia celebrului cavaler, întâmplări din care nu lipsesc situaţiile comice şi dansurile spectaculoase.

25
/02
/14

Institutul Cervantes din București, cu sprijinul Societății Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” / „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

25
/02
/14

,,Plătiți locație?” Mulți am fi nedumeriți, cel puțin în primele momente, dacă ni s-ar adresa această întrebare. Am înțeles oare greșit? O fi spus persoana respectivă „ați găsit o locație”? Despre cum se folosește ,,locația” corect, aflăm astăzi la rubrica Dans printre cuvinte.