Greii industriei muzicale europene lansează proiectul Sibiu Festival City
https://www.ziarulmetropolis.ro/greii-industriei-muzicale-europene-lanseaza-proiectul-sibiu-festival-city/

Cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialişti internaţionali în securitate, avocaţi şi experţi în complicatul sistem internaţional de taxe sunt aşteptaţi la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, iniţiat de ARTmania.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2017

Pe lângă o ofertă culturală bogată – concerte, expoziţii, lansări de carte sau film – platforma “Sibiu Festival City” va găzdui şi prima ediţie a reuniunii internaţionale East European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergură europeană, care şi-a propus să aducă la masa dialogului peste 500 de experţi, autorităţi ale statului implicate în reglementarea sectorului creativ, promoteri români şi principalii operatori de pe piaţa internaţională a festivalurilor.

Proiectul este un model pentru Cluj, oraş care găzduieşte cele mai importante festivaluri muzicale din România, Untold şi Electric Castle, precum şi cele mai importante festivaluri de film din ţară, TIFF şi Comedy Cluj.

Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, care organizează peste 20 dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se vor număra printre oaspeţii aşteptaţi anul acesta în România.Sibiu Festival City

”Sibiu – Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul oraşului Sibiu de jucător important pe piaţa europeană a consumatorilor de cultură şi a producătorilor de evenimente culturale.

Cu o remarcabilă tradiţie şi experienţă în organizarea şi promovarea evenimentelor de anvergură, oraşul Sibiu devine platformă regională de dialog pentru toate entităţile implicate în industria spectacolului, atât din România, cât şi din Europa, şi îşi asumă rolul de promotor în atragerea investiţiilor internaţionale, cu impact direct asupra cetăţenilor şi a autorităţilor locale.

Aflată la prima ediţie, care se va desfăşura înperioada 27-29 iulie, reuniunea internaţională Est European Music Conference (EEMC) şi-a asumat misiunea de a iniţia o dezbatere sănătoasă între entităţile care activează în industria muzicală din România.

Problematica ameninţărilor teroriste şi situaţii de criză în programul conferinţei de la Sibiu

Printre temele puse în discuţie în cadrul conferinţelor şi seminarelor incluse în program se numără: problematica ameninţărilor teroriste şi situaţiile de criză în cadrul festivalurilor, rolul autorităţilor statului implicate în reglementarea sectorului creativ, sarcinile şi responsabilităţile lor, alături de teme mai punctuale, vizând securitatea şi predictibilitatea festivalurilor într-o Europă în criză, dar şi dezbateri pe problematici specifice, de la managementul şi controlul mulţimii, la clauzele cuprinse în contracte sau marketingul unui mare eveniment cultural.

Foto: Sibiu Festival City – facebook

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.