Greii industriei muzicale europene lansează proiectul Sibiu Festival City
https://www.ziarulmetropolis.ro/greii-industriei-muzicale-europene-lanseaza-proiectul-sibiu-festival-city/

Cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialişti internaţionali în securitate, avocaţi şi experţi în complicatul sistem internaţional de taxe sunt aşteptaţi la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, iniţiat de ARTmania.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2017

Pe lângă o ofertă culturală bogată – concerte, expoziţii, lansări de carte sau film – platforma “Sibiu Festival City” va găzdui şi prima ediţie a reuniunii internaţionale East European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergură europeană, care şi-a propus să aducă la masa dialogului peste 500 de experţi, autorităţi ale statului implicate în reglementarea sectorului creativ, promoteri români şi principalii operatori de pe piaţa internaţională a festivalurilor.

Proiectul este un model pentru Cluj, oraş care găzduieşte cele mai importante festivaluri muzicale din România, Untold şi Electric Castle, precum şi cele mai importante festivaluri de film din ţară, TIFF şi Comedy Cluj.

Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, care organizează peste 20 dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se vor număra printre oaspeţii aşteptaţi anul acesta în România.Sibiu Festival City

”Sibiu – Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul oraşului Sibiu de jucător important pe piaţa europeană a consumatorilor de cultură şi a producătorilor de evenimente culturale.

Cu o remarcabilă tradiţie şi experienţă în organizarea şi promovarea evenimentelor de anvergură, oraşul Sibiu devine platformă regională de dialog pentru toate entităţile implicate în industria spectacolului, atât din România, cât şi din Europa, şi îşi asumă rolul de promotor în atragerea investiţiilor internaţionale, cu impact direct asupra cetăţenilor şi a autorităţilor locale.

Aflată la prima ediţie, care se va desfăşura înperioada 27-29 iulie, reuniunea internaţională Est European Music Conference (EEMC) şi-a asumat misiunea de a iniţia o dezbatere sănătoasă între entităţile care activează în industria muzicală din România.

Problematica ameninţărilor teroriste şi situaţii de criză în programul conferinţei de la Sibiu

Printre temele puse în discuţie în cadrul conferinţelor şi seminarelor incluse în program se numără: problematica ameninţărilor teroriste şi situaţiile de criză în cadrul festivalurilor, rolul autorităţilor statului implicate în reglementarea sectorului creativ, sarcinile şi responsabilităţile lor, alături de teme mai punctuale, vizând securitatea şi predictibilitatea festivalurilor într-o Europă în criză, dar şi dezbateri pe problematici specifice, de la managementul şi controlul mulţimii, la clauzele cuprinse în contracte sau marketingul unui mare eveniment cultural.

Foto: Sibiu Festival City – facebook

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.