Gwyneth Paltrow, câştigătoarea premiului pentru pseudoştiinţă pe 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/gwyneth-paltrow-castigatoarea-premiului-pentru-pseudostiinta-pe-2017/

Premiul pentru pseudoştiinţă din acest an i-a fost acordat anul acesta celebrei actriţe Gwyneth Paltrow, pentru site-ul său Goop, care promovează tratamentele homeopatice sub forma unor forme de tratament ştiinţifice. The Skeptic Magazine oferă anual premiul Rusty Razor Award / Lama Ruginită persoanelor care prezintă un tip de pseudoştiinţă exagerat.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2017

Conform IFL Science, site-ul actriţei a atins anul acesta un alt nivel al infamiei prin

Rusty Razor Award

prezentarea unui tip de ştiinţă mincinos.

În primul rând, site-ul vinde ouă de jad pe care femeile ar trebui să şi le introducă în ”yoni” (cuvânt utilizat de site pentru vagin).

De asemenea, site-ul susţine că deţine sprijinul NASA pentru anumite falsuri precum ”abţibildurile vindecătoare” (ofertă refuzată oficial de NASA). Recent site-ul a început să vândă ”repelent pentru vampiri”.

”Este surpinzător câte voturi publice au nominalizat site-ul Goop pentru ‘Lama Ruginită’ anul acestea,a declarat editorul revistei, Deborah Hyde.

Foto: Gwyneth Paltrow – facebook

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.