Helena Bonham Carter a pozat goală alături de un ton uriaş
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-a-pozat-goala-alaturi-de-un-ton-urias/

Actriţa britanică Helena Bonham Carter a pozat goală alături de un ton uriaş, în cadrul unei campanii care militează pentru protejarea vieţuitoarelor marine.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2015

În cele două fotografii care promovează această campanie, vedeta, care, ca o ironie, a jucat în filmul „Peştele cel mare/ Big Fish”, regizat de fostul ei partener de viaţă Tim Burton, ţine în braţe un ton de dimensiuni impresionante.

Prezentă în faţa Camerei Comunelor din Londra, miercuri, în cadrul unui marş organizat pentru a atrage atenţia politicienilor britanici asupra nevoii imperative de a proteja speciile de peşti, balene, broaşte ţestoase, păsări şi pinguini, Helena Bonham Carter a declarat:

„Sunt o mare susţinătoare a programelor de protejare a mediului marin. Însă am o adevărată fobie faţă de peşti, iar, atunci când mi s-a cerut să mă fotografiez goală alături de un ton de 27 de kilograme, am fost mai îngrijorată de ideea de a-l atinge decât de faptul că trebuia să îmi dau jos hainele de pe mine”.

Mi-am învins frica şi, înainte ca dimineaţa respectivă să se încheie, ne-am împrietenit cu adevărat. El va fi partenerul meu de Sfântul Valentin – Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter, în vârstă de 48 de ani, a continuat: „Avem cu toţii responsabilitatea de a încerca să oferim lumea generaţiei următoare în aceeaşi stare în care am primit-o, nu într-o stare mai rea. Ar fi foarte trist dacă, atunci când vom fi bătrâni, vom descrie nepoţilor noştri speciile de ton aşa cum descriem şi vorbim astăzi despre pasărea dodo”.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”.

Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Foto: Helena Bonham Carter  – facebook

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.