Helena Bonham Carter, film despre Mişcarea sufragetelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-film-despre-miscarea-sufragetelor/

Actriţa Helena Bonham Carter va juca unul dintre rolurile principale dintr-o dramă istorică despre Mişcarea sufragetelor, organizaţie care a militat pentru emanciparea femeilor britanice.

Un articol de Petre Ivan|26 decembrie 2013

Actrița Helena Bonham Carter va juca unul dintre rolurile principale dintr-o dramă istorică despre Mişcarea sufragetelor, organizaţie care a militat pentru emanciparea femeilor britanice.

Cunoscut pentru o vreme sub numele „The Fury”, acest proiect cinematografic se va intitula în cele din urmă „Suffragette”.

Din distribuţia filmului mai face parte şi actriţa Carey Mulligan.

Abi Morgan a scris scenariul filmului, care va prezenta intensificarea acţiunilor organizate de sufragete împotriva administraţiei britanice centrale la începutul secolului al XX-lea.

Filmul va fi regizat de Sarah Gavron şi va fi lansat pe marile ecrane în 2014.

Mişcarea sufragetelor, înfiinţată în 1876, a reprezentat o mişcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul secolului al XX-lea, al cărei scop a fost obţinerea drepturilor politice pentru femei, în principal a dreptului de vot.

Helena Bonham Carter

Acţiunile acestei organizaţii, considerate foarte îndrăzneţe în acea epocă, au dat rezultate abia în 1918, odată cu obţinerea dreptului de vot pentru femeile în vârstă de peste 30 de ani.

Helena Bonham Carter, de două nominalizătă la premiul Oscar

Vârsta legală de votare a fost adusă la acelaşi nivel cu cea a bărbaţilor abia în 1928. Una dintre persoanele marcante ale acestei mişcări a fost Emmeline Pankhurst.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”, notează Mediafax.

Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Foto: Helena Bonham Carter și Mişcarea sufragetelor – Cinemagia, wikipedia

16
/12
/14

14 dintre cele mai premiate, apreciate și discutate filme care au marcat ultimul an vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Selecția include titluri semnate de cineaști precum Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

11
/12
/14

La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.

11
/12
/14

Platforma docuart.ro, pe care puteți vedea filme documentar românești, are o nouă interfață, meniu în limba engleză, secțiuni noi și dă posibilitatea fiecărui navigator să poată accesa site-ul de pe orice tip de device. Proiectul “Platforma Docuart” a fost dezvoltat pe o perioadă de 5 luni, iulie - noiembrie 2014.

09
/12
/14

Festivalul Internaţional de Film Experimental București BIEFF dă startul celei de-a cincea ediții miercuri, pe 10 decembrie. BIEFF prezintă un program de excepție, dedicat scurtmetrajelor premiate cu aur în 2014 la Berlinale, Locarno și Clermont-Ferrand – Golden Shorts, care va fi proiectat vineri, de la ora 23:00, la CinemaPRO. TAPROBANA, NOAH, AS LONG AS SHOTGUNS REMAIN și ABANDONED GOODS vor fi difuzate în premieră în România.

08
/12
/14

Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", regizat de Richard Linklater, a devenit unul dintre marii favoriţi în cursa pentru Oscar, după ce a câştigat, duminică, cinci trofee la gala organizată de Boston Society of Film Critics, inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului".