O poveste de dragoste, Lindenfeld, de Radu Gabrea, a impresionat la Nisa
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-poveste-de-dragoste-lindenfeld-de-radu-gabrea-a-impresionat-la-nisa/

“O poveste de dragoste, Lindenfeld” (2013), cel mai recent film al reputatului regizor Radu Gabrea, a stârnit reacţii entuziaste în cadrul galei de închidere a celei de-a 7-a ediţii a Săptămânii Filmului Românesc la Nisa, ce s-a desfăşurat în perioada 3 – 8 decembrie 2014.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

O poveste de dragoste, Lindenfeld / Gabrea, Victoria Cociaș și Mircea Diaconu, care s-au aflat printre invitații de marcă ai evenimentului, au primit din partea Consulului Onorific al României la Nisa, Ştefan de Faÿ, diploma Consulatului, „RAYONNEMENT – HONNEUR – PRESTIGE”, acordată pentru contribuţia la imaginea pozitivă a României.

Filmul “O poveste de dragoste, Lindenfeld”, ce a impresionat puternic publicul prezent la vizionare, reunește o distribuție de excepție, de mari actori ai teatrului și cinematografiei românești: Victoria Cociaș (Helga la maturitate), Victor Rebengiuc (Ully Winkler), Mircea Diaconu (Oskar Prechtel), Ion Caramitru (Dr. Simon Hermann) și prezintă povestea emoționantă a iubirii regăsite, după 60 de ani, dintre Ully Winkler (Victor Rebengiuc, aflat la prima sa colaborare cu regizorul Radu Gabrea) și Helga (rol magistral interpretat de actrița principală, Victoria Cociaș), singura locuitoare a unui sat săsesc din Banat acum abandonat: Lindenfeld, ai cărui locuitori fuseseră deportați de regimul comunist, în 1945, în lagărele sovietice din Siberia

Filmul a participat la mai multe festivaluri internaționale de prestigiu, printre care: San Diego Film Festival, Bogota International Film Festival, Thessaloniki International Film Festival, Festival International de Film de la Cannes – Marché du Film, TIFF Sibiu, Festivalul Ecranizărilor Literare UCIN, în cadrul căruia lui Radu Gabrea i-a fost decernat Premiul pentru Regie.

Săptămâna Filmului Românesc la Nisa este organizată de Consulatul Onorific al României la Nisa în parteneriat cu Conseil Général des Alpes Maritimes, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Uniunea Cineaştilor din România.

Foto: O poveste de dragoste, Lindenfeld – cinemagia

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.