Hindi Zahra – primul concert în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/hindi-zahra-primul-concert-in-romania/

Muziciana marocană Hindi Zahra concertează pentru prima oară în România pe 15 octombrie, la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2015

Fragilă și puternică în același timp, la fel ca dragostea de care vorbește în cântecele ei, Hindi Zahra (născută în Maroc în 1979) debutează ca muzician pe scenele din Paris, acolo unde locuieşte de la vârsta de 15 ani. Compoziţiile sale sunt soundtrack-ul ce ne-ar putea însoţi iubirile fulgerătoare, împărtășite, dar şi acelea pe care le pierdem.

Cu o muzică în culori precum o eșarfă de mătase care îți alunecă din mână și se ridică luată de vânt, Hindi e exotică și capricioasă, fără să-și piardă eleganța simplității.
Probabil cel mai bine definită de stilul world music, artista se inspiră din sonorităţi gypsy, folk american, jazz sau blues pe care le transformă treptat în bijuteriile ei proprii, precum hit-ul “Beautiful Tango” care a făcut-o celebră.

Discul de debut,“Handmade” a primit în 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului în Franța. A fost comparată cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. Compozitor, multi instrumentist și producător, Hindi Zahra și-a făcut debutul cinematografic anul trecut în filmul The Cut al regizorului german de origine turcă, Fatih Akin.

Hindi Zahra concertează pentru prima dată în România alături de trupa sa ( doi chitariști, percuție şi bas), ocazie cu care îşi va promova noul disc, “Homeland”. De pe acest album a fost lansat deja single-ul și videoclipul “Any Story”.

Care este povestea lui? O nouă călătorie pentru Hindi, de această dată în Marocul natal. “Homeland” se oprește undeva în Marrakech, între munți și ocean. O întoarcere la rădăcini, o privire întoarsă către ea însăși care pune în mișcare un dans peste coasta oceanului. Hindi Zahra este în căutarea unui sound hipnotic al unei călătorii care începe și se termină acasă, după ce trece dincolo de frontiere și genuri muzicale.

INFO

Biletele costă 80, 120, 140 de lei în funcţie de categorie şi pot fi cumpărate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi pagina de Facebook Twin Arts .

 

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.

13
/03
/17

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock "The Wall" al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani. Basistul și creatorul Pink Floyd a fost aplaudat minute în șir în picioare.

09
/03
/17

Richard Clayderman a revenit în 2017 în România, într-un turneu organizat de Phoenix Entertainment. De Ziua Femeii, The Prince of Romance, cum este supranumit artistul francez Richard Clayderman, s-a aflat la Sala Palatului din București. Spectacolele din acest se desfășoară între 6 și 10 martie în Timișoara, Târgu-Mureș, București, Constanța și Galați.