Hitul teatral „Dragostea durează trei ani“, pe scena de la Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/hitul-teatral-dragostea-dureaza-trei-ani-pe-scena-de-la-metropolis/

Teatrul Metropolis vă invită la spectacolul „Dragostea durează trei ani“, după Frederic Beigbeder, dramatizarea şi regia Chris Simion Mercurian, un adevărat hit teatral care a făcut săli pline în ultimii ani pe scenele bucureştene. Spectacolul poate fi văzut miercuri, 26 octombrie, de la ora 19:00, şi joi, 27 octombrie, de la ora 19:00 şi ora 21:00 în Sala Olga Tudorache.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 octombrie 2022

„Piesa regizată de Chris Simion este alertă, are multă culoare, petrecerea de divorţ (la care asistăm) are un ritm mult mai dinamic decât, să zicem, o nuntă“, scria Iulian Tănase în Academia Cațavencu.

„Ceea ce este extraordinar în acest spectacol este că se tratează cu mult umor o poveste tristă. E un spectacol la care se râde. Mi-a plăcut și ideea că petrecerea de divorț a lui Marc Marronnier devine cadrul întâlnirii personajelor mele. Este un spectacol viu, neconvențional”.

Frederic Beigbeder, dramaturg

Puteți achiziționa de aici bilete la spectacol.

„Un spectacol postmodern, recomandat spectactorilor dezinhibați și lipsiți de prejudecăți, un spectacol neconvențional, care anulează limita dintre actori și spectatori. De fapt nu e un spectacol, e viața fiecăruia”

Chris Simion, regizoare

DRAGOSTEA DUREAZĂ 3 ANI

sau

MEGA PETRECERE DE DIVORȚ

după Frederic Beigbeder

Distribuția:

  • Tudor Istodor – Marc Marronier / proaspăt divorțat
  • Mirela Zeța – Anne Marronier / soția trădată
  • Andreea Sovan /Antoaneta Cojocaru  – Alice / amanta
  • Vlad Logigan – Jean Georges / prietenul lui Marc

Dramatizarea și regia: Chris Simion Mercurian

Scenografia: spectatorii

Durata este de 1h 20 min… cu tot cu aplauze

Câteva concluzii pe care le poți trage după ce vezi spectacolul

  • 99,99% dintre spectatori trăiesc povestea spectacolului deși nu au curajul să recunoască
  • un spectacol cu multă ironie și umor
  • râzi de mori 1 h 20 min și după care plângi o viață întreagă!
  • un spectacol care nu te lasă indiferent
  • daca ești căsătorit ai toate șansele să divorțezi
  • dacă încă nu te-ai căsătorit… poate că nu o s-o mai faci niciodată
  • daca ești divorțat… îți reamintești cum a fost când erai căsătorit, iar dacă nu ești în nici una din cele trei situații… tot o să te regăsești cu siguranță în această piesă
  • comedie 100%

 Replici din piesă, posibile și în viață

“În primul an cumperi mobila, în al doilea an muți mobila, în al treilea an împarți mobila”.

“Iubita mea, nu te-am înșelat de plăcere. Te-am înșelat pentru supraviețuirea speciei”.

“Când nevasta îți devine prietenă, e cazul să propui unei prietene să-ți devină nevastă”.

“Adevărul e că dragostea începe cu apă de trandafiri și se termină cu lături”.

“Chiar dacă te-ai însurat cu cea mai drăguță fată cu putință va exista întotdeauna o necunoscută nouă care se va instala în viața ta pe vârful picioarelor. Bărbatul e un animal nesatisfăcut, care ezită între mai multe frustrări.”

“Când îmi place o fată, vreau să mă îndrăgostesc de ea, vreau s-o sărut. Când o sărut, vreau să mă culc cu ea, când mă culc cu ea, vreau să trăim împreună într-un apartament mobilat, când trăim împreună într-un apartament mobilat, vreau să mă însor cu ea, după ce mă însor cu ea, întâlnesc o altă fată care îmi place”.

 Părerea autorului după premiera spectacolului

„Este prima dată când accept să mi se regizeze un roman. Am mai avut propuneri în Franța, dar am refuzat. Am avut rețineri și de această dată, mai ales când am auzit că regizoarea este femeie. Acum, după ce am văzut piesa, sunt mândru că am acceptat. Are un singur defect. Durează prea puțin. Ar trebui să dureze 3 ani, nu doar 1 h 20 min. Cartea pe care am scris-o are un subiect trist. Este un spectacol viu, neconvențional. La fel ca și cartea. Va avea un mare succes“ – Frederic Beigbeder.

Foto sus: saptamanacomediei.ro / Florin Ghioca



18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]