HomeFest revine în casele bucureștenilor 
https://www.ziarulmetropolis.ro/homefest-revine-in-casele-bucurestenilor/

HomeFest, primul festival artistic care se desfăşoară în spaţii locuite din oraş, are dor de casă. De aceea, la nici jumătate de an de la cea de-a doua ediţie, festivalul revine în în apartamentele bucureştenilor, între 15 şi 25 martie, cu teatru, film, performance şi discuţii despre cultura locuirii.

Un articol de Liliana Matei|23 februarie 2016

Programul ediției a treia va reuni artiști locali și străini care-și vor experimenta creațiile în sufragerii și dormitoare. Aceste noi spații de performance, marca HomeFest, vor găzdui de la piese de Shakespeare și Cehov la creații de dans contemporan. Festivalul se va deschide cu spectacolele austriecilor Maria Hera și Thanh Hoa Luong, FAMILY Dreaming și Lucid VITA, făcute posibile prin parteneriatul cu Forumul Cultural Austriac.

Alice Pons și Olivia Rechowsky vor performa într-un spectacol care a întâmpinat mare succes în Amsterdam, iar invitatul special al festivalului, Vintilă Mihăilescu, va aștepta publicul la o discuție surpriză. Această ediție a festivalului a rezervat un loc special și pentru film, reunind o serie de filme documentare despre locuire, realizate de asociația Vira, Mugur Grosu, Charlotte Gregoir și Anne Schiltz. Rezervările se vor deschide la începutul lunii martie.

HomeFest redesenează harta orașului și marchează puncte de interes cultural în blocuri și case din cartierele bucureștene. Din Rahova până în Grozăvești sau Vitan, festivalul traversează orașul în lung și în lat și vizitează apartamente deschise pentru cultură și pentru vecini.

HomeFest face parte dintr-un demers mai amplu, marca Homemade Culture, care își propune să promoveze spațiul locuit ca scenă de spectacol și să încurajeze, astfel, apropierea spectatorului de artist și de actul artistic. Pe termen lung, Homemade Culture își propune să cartografieze blocurile cartierelor bucureștene în care se pot desfășura evenimente culturale, cu beneficii pentru locuitorii orașului, oricât de departe de centru și de scena artistică ar fi ei.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.