Horace Andy, vocea Massive Attack, în concert la DokStation
https://www.ziarulmetropolis.ro/horace-andy-vocea-massive-attack-in-concert-la-dokstation/

Legendarul muzician reggae, Horace Andy, cunoscut pentru timbrul vocal unic şi longeviva colaborare cu Massive Attack, va concerta la Bucureşti, la cea de-a treia ediţie a DokStation Music Documentary Film Festival. Evenimentul va avea loc în 14 septembrie, de la ora 19.00, în Amfiteatrul „Mihai Eminescu”. Concertul va fi precedat de proiecţia documentarului Two Sevens Clash: Dread Meets Punk Rockers, regizat de Don Letts. 

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2018

Unul din cei mai influenți artiști reggae jamaicani, Horace Andy, este supranumit „the sweetest voice in reggae” și cunoscut pentru colaborarea sa de lungă durată cu formația britanică Massive Attack.

Horace Hinds, pe numele său adevărat, s-a născut în 1951, la Kingston, și a debutat la începutul anilor ’70 cu albumul Skylarking, impunându-se pe scena muzicală din Jamaica.

De atunci, artistul a înregistrat peste 20 de albume de studio și a concertat în toată lumea, alături de trupa sa, „Dub Asante”. În 1990, a fost descoperit de trupa trip-hop britanică Massive Attack, care îl citează drept o influență majoră în muzica sa.

Primul rezultat al colaborării dintre Horace Andy și Massive Attack este piesa One Love, ce apare pe albumul de debut al trupei britanice, Blue Lines (1991). De atunci, artistul jamaican a contribuit la toate albumele înregistrate de Massive Attack, fiind singurul solist colaborator permanent al trupei.

Legătura cu Massive Attack și hit-urile Angel sau Girl I Love You l-au făcut pe Horace Andy cunoscut unei generații mai tinere de fani, ce continuă să îi redescopere muzica.

În 14 septembrie, la București, Horace Andy, alături de Dub Asante Band & Matic Horns, vine în fața publicului român cu o selecție de hit-uri reggae din întreaga sa carieră.
Horace Andy playlist

Regizat de apreciatul muzician și producător Don Letts, documentarul Two Sevens Clash: Dread Meets Punk Rockers (2017) explorează legătura dintre punk și reggae, printr-o incursiune în Londra de la finalul anilor ’70, conținând secvențe inedite din cariera trupelor Sex Pistols și The Clash.

De origine jamaicană, cu o viață întreagă dedicată muzicii, Don Letts are propria poveste despre dub, ritmuri și revoluție – ingrediente ale legăturii puternice dintre punk și reggae, cu consecințe observabile și în prezent.

Biletele pentru concertul Horace Andy with Dub Asante Band & Matic Horns, din 14 septembrie, de la Amfiteatrul Mihai Eminescu (Str. Arhitect D. Hârjeu, nr 61), pot fi achiziționate online, prin Eventbook.ro, sau din locațiile partenere. Biletele pot fi procurate la următoarele prețuri: în pre-sale, până în 20 mai – 50 de lei, iar în perioada 21 mai – 14 septembrie – 70 lei.

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale și concerte live, în clădiri cu istorie și tradiție, dar și în spații neconvenționale.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor fi găzduite, ca și anul trecut, de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar și Apollo 111.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată Wearebasca și Asociația DokStation. Parteneri: Centrul Cultural European Sectorul 6 – Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, CINEPUB.ro, Cărturești.

Foto:  DokStation – dokstation.ro

16
/10
/14

Ajuns la jumătatea itinerariului, turneul naţional „VA PLACE TANGO ” se bucură de un succes extraordinar : după o deschidere specială şi neconvenţională a turneului la Palas Mall Iaşi, în faţa unui public de 1000 de spectatori, au urmat săli pline şi un public entuziast în Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Bistriţa, Cluj-Napoca şi Timişoara.

16
/10
/14

Festivalul Sergiu Celibidache nu va mai fi organizat, motivul principal fiind "indiferenţa statului român, atunci când vine vorba de onorarea valorilor României", potrivit lui Serge Ioan Celibidache, care interzice, totodată, folosirea numelui şi a imaginii tatălui său de către instituţiile de stat.

13
/10
/14

Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, va fi prezent la Sala Radio în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, dirijate de Tiberiu Soare, eveniment construit în jurul unui atractiv program ce îmbină romantismul muzicii lui Ceaikovski şi spiritul inovator al muzicii lui Penderecki.

13
/10
/14

Albumul Ceciliei Bartoli, St Petersburg, un album al premierelor, se lansează astăzi, 13 octombrie. Acesta conţine 11 arii înregistrate în premieră mondială de Cecilia Bartoli, ansamblul I Barrochisti, dirijor Diego Fasolis; 11 arii descoperite de Cecilia Bartoli în arhiva Teatrului Mariinski din St Petersburg, pe care nu le-a mai cântat nimeni în ultimii 200 ani.

08
/10
/14

În urmă cu 150 de ani, în octombrie, 1864, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza, se înfiinţa Conservatorul de Muzică şi Declamatiune din Bucureşti. S-a numit, de-a lungul timpului, Academie Regală de Muzică şi Artă Dramatică, Conservator de Stat, Academie de Muzică şi Universitate Naţională, iar istoria sa a reflectat întru totul istoria vremurilor tulburi pe care le-a parcurs într-un deceniu şi jumătate.

07
/10
/14

Supranumită „Carmen a secolului XX”, VIORICA CORTEZ, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile,  va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

04
/10
/14

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din România, eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival a început la WASP — Working Art Spance and Production.

03
/10
/14

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la București 70 de artiști din 10 țări și o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câștigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)