Hotii de frumusete in premiera mondiala
https://www.ziarulmetropolis.ro/hotii-de-frumusete-in-premiera-mondiala/

Pentru prima data in lume se realizeaza un spectacol de teatru dupa HOTII DE FRUMUSETE, romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner.   Spectacolul va avea doua reprezentatii, in prezenta autorului: 25 si 26 ianuarie, ora 20 la Teatrul Evreiesc de Stat. Distributia: FLORIN ZAMFIRESCU, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Stefana Samfira, Radu Micu, Ionut Niculae. Dramatizarea […]

Un articol de |15 ianuarie 2013

Pentru prima data in lume se realizeaza un spectacol de teatru dupa

HOTII DE FRUMUSETE, romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner.

 

Spectacolul va avea doua reprezentatii, in prezenta autorului:

25 si 26 ianuarie, ora 20 la Teatrul Evreiesc de Stat.

Distributia: FLORIN ZAMFIRESCU, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Stefana Samfira, Radu Micu, Ionut Niculae.

Dramatizarea si regia artistica: CHRIS SIMION

Scenografia: Adina Mastalier

Echipa filmare videoproiectie: Regie: Liviu Craciun; Operator: Dragos Hanciu; Sunet/montaj: Diana Radulescu, Alexandra Furdui. Asistent locatie: Robert Braga.

Miscare scenica: Irina Strungareanu. Asistent regie: Silvia Dumitrache

Suport tehnic & grafica video: 360 Revolution

 

O productie Fundatia Compania de Teatru D’AYA.

 

In fiecare dintre noi exista un hot de frumusete. Si in fiecare dintre noi exista un moment in care acest hot isi da cagula jos si se intreaba: “Cand incepi sa te nasti cu adevarat? Exista tinerete vesnica? Ce inseamna prietenia si tradarea? Furand frumusetea altei persoane reusesti sa fii fericit? Poti sa iubesti pe cineva cu adevarat?”

La 20 de ani frumusetea este o evidenta, la 50 o recompensa , la 70 un miracol. Frumuseţea îi dă unei fiinţe omeneşti statutul unei opere de artă, dar un fleac o poate transforma pe regina de ieri, intr-o zdreanta.

Povestea hotilor de frumusete este povestea faptelor noastre, a fricilor, a frustrarilor, povestea a ceea ce simtim, a ceea ce  intelegem.

 

HOTII DE FRUMUSETE este recunoscut ca fiind cel mai important text literar al lui Pascal Bruckner, desi celebritatea si-a asigurat-o prin “Luni de fiere”, carte dupa care binecunoscutul regizor Roman Polanski a realizat filmul “Luna amara” distins in 1992 cu Premiul Oscar.

 

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?