Iadul nu există, doar tu îl creezi
https://www.ziarulmetropolis.ro/iadul-nu-exista-doar-tu-il-creezi/

Spectacolul ,,Hell” de Lolita Pille, în regia lui Chris Simion, se joacă marţi, 25 noiembrie, ora 21:00, la Godot Cafe-teatru. Din distribuţie fac parte Antoaneta Cojocaru, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu şi Mihai Smarandache.

Un articol de Judy Florescu|25 noiembrie 2014

,,Hell” (iad) este un cuvânt pe care îl învățăm la religie drept lumea de apoi, în care ajung păcătoșii, și în care vor fi chinuiți de necuratul, diavolul. Hell este numele unei fete frumoase și mult prea bogate pentru a-și mai putea dori ceva din lumea celor vii.

La nici 30 de ani, Hell poate avea tot, dar, de fapt, nu poate primi nimic. Oamenii care nu pot primi nimic sunt oameni vizi, dar avizi de orice stimulent exterior ce l-ar putea ajuta să simtă ceva; nu aici în lumea asta, ci în lumea creată de ei, singura pe care o suportă.

Aflată în permanentă degradare, imaginea tânărului bogat, plictisit de ceea ce poate face cu bani și deloc interesat de ceea ce ar putea face fără bani, ne este conturată prin locul unde nu ar merge niciodată – un café-teatru.

Preț de un ceas și jumătate, în Godot Café răsună muzica de club, luminile se agită în toate părțile, actorii apar și dispar în umbre ale sălii și privirile spectatorilor se mută când pe scenă, când spre perete, bar, ecran.

Hell este un om care vrea să evadeze din prezentul-minciună. Se întreabă tot timpul ce caută într-un club în loc să stea acasă. Nimic nu găsește de făcut cu viața ei în afară de ieșirile cu prietenele de conjunctură în club și un video-blog în care își povestește dezgustul față de lumea în care trăiește.

Să ai fără să dobândești, să dobândești fără să-ți dorești, să-ți dorești fără să gândești, sunt doar câteva dintre întrebările spiralate pe care ni le adresăm în urma vizionării spectacolului lui Chris Simion.

Hell este primul roman al scriitoarei franceze Lolita Pille, publicat în 2002, pe când aceasta avea doar 19 ani. În anul 2006, spectacolul în regia lui Chris Simion a fost distins cu PREMIUL DE EXCELENŢĂ oferit de Agenția Națională ANTIDROG în GALA Partenerilor Antidrog, care a avut loc la Ateneul Român.

 

foto: Radu Fugarescu



18
/01
/17

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Odeon, ”Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, în regia Alexandru Dabija, revine, după o pauză de mai mult de un an. Cea de-a 222-a reprezentaţie va avea loc în această seară (miercuri), de la ora 19.00.

18
/01
/17

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, Ion Besoiu, a murit, astăzi, la vârsta de 85 de ani, la institutul pentru boli cardio-vasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu", din Capitală. De-a lungul bogatei sale cariere, Ion Besoiu ainterpretat zeci de roluri în pe scenă și pe platourile de filmare.

18
/01
/17

Critic (constructiv) de teatru, curator de evenimente culturale din & dimprejurul teatrului, editor, traducătoare, observator, comentator și producător de proiecte culturale ce deschid teatrul spre diferite alte forme de creativitate artistică.

18
/01
/17

Saroo are doar 5 ani când se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări şi primejdii întâlnite. Apoi, 25 de ani mai târziu, porneşte în căutarea familiei sale, încercând să reajungă acasă.

17
/01
/17

Comedia 6,9 pe scara Richter, în regia lui Nae Caranfil ,va ajunge în 39 de oraşe şi peste 65 de ecrane din ţară, începând cu 20 ianuarie. Miercuri, 18 ianuarie, fanii regizorului sunt aşteptaţi la o proiecţie specială în avanpremieră, care va avea loc de la ora 20.00 la Grand Cinema & More Băneasa. Proiecţia va fi precedată de o sesiune de autografe cu Nae Caranfil, începând cu ora 19.30, în foaierul cinematografului.

17
/01
/17

În această seară, de la ora 19.00, la ceainăria Cărturești Verona, editura Nemira lansează o carte fundamentală pentru istoria ideilor, tradusă pentru prima dată în România: Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentale, de Matila C. Ghika. Volumul cuprinde o scrisoare către autor semnată de Paul Valéry, prefață de Basarab Nicolescu și este tradusă din limba franceză de Adrian Pătrușcă.

17
/01
/17

La 20 de ani de la dispariția lui Ion Voicu, fiul acestuia, Mădălin Voicu va dirija Orchestra Naţională Radio într-un concert In memoriam. Alexandru Tomescu va cânta pe vioara Stradivarius Elder Voicu Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră, KV 219 de Mozart.

16
/01
/17

Cartea „Zgomotul timpului” a fost publicată anul trecut în colecția Babel de la Editura Nemira (ediția a II-a, traducere de Virgil Stanciu).

16
/01
/17

Spectacolul No Man`s Land, jucat la Teatrul Naţional din București, este o adaptare scenică după filmul cu acelaşi nume de DanisTanović (câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2001), în regia bulgarului Alexander Morfov.

16
/01
/17

Un film pentru televiziune despre viaţa şi cariera cântăreţului Michael Jackson va fi produs la Hollywood in februarie si se va intitula ”Michael Jackson: Searching for Neverland”. Rolul principal va fi interpretat de Navi, unul dintre cei mai cunoscuți imitatori ai cântăreţului.

16
/01
/17

În urma succesului înregistrat după lansarea, în octombrie, a primelor 5 Atelierele „Micul Artist”, Opera Comică pentru Copii oferă, începând din luna februarie, un nou curs pentru cei mici: Atelierul de Flamenco, susținut de dansatorul argentinian Lucas Molina.