Iadul nu există, doar tu îl creezi
https://www.ziarulmetropolis.ro/iadul-nu-exista-doar-tu-il-creezi/

Spectacolul ,,Hell” de Lolita Pille, în regia lui Chris Simion, se joacă marţi, 25 noiembrie, ora 21:00, la Godot Cafe-teatru. Din distribuţie fac parte Antoaneta Cojocaru, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu şi Mihai Smarandache.

Un articol de Judy Florescu|25 noiembrie 2014

,,Hell” (iad) este un cuvânt pe care îl învățăm la religie drept lumea de apoi, în care ajung păcătoșii, și în care vor fi chinuiți de necuratul, diavolul. Hell este numele unei fete frumoase și mult prea bogate pentru a-și mai putea dori ceva din lumea celor vii.

La nici 30 de ani, Hell poate avea tot, dar, de fapt, nu poate primi nimic. Oamenii care nu pot primi nimic sunt oameni vizi, dar avizi de orice stimulent exterior ce l-ar putea ajuta să simtă ceva; nu aici în lumea asta, ci în lumea creată de ei, singura pe care o suportă.

Aflată în permanentă degradare, imaginea tânărului bogat, plictisit de ceea ce poate face cu bani și deloc interesat de ceea ce ar putea face fără bani, ne este conturată prin locul unde nu ar merge niciodată – un café-teatru.

Preț de un ceas și jumătate, în Godot Café răsună muzica de club, luminile se agită în toate părțile, actorii apar și dispar în umbre ale sălii și privirile spectatorilor se mută când pe scenă, când spre perete, bar, ecran.

Hell este un om care vrea să evadeze din prezentul-minciună. Se întreabă tot timpul ce caută într-un club în loc să stea acasă. Nimic nu găsește de făcut cu viața ei în afară de ieșirile cu prietenele de conjunctură în club și un video-blog în care își povestește dezgustul față de lumea în care trăiește.

Să ai fără să dobândești, să dobândești fără să-ți dorești, să-ți dorești fără să gândești, sunt doar câteva dintre întrebările spiralate pe care ni le adresăm în urma vizionării spectacolului lui Chris Simion.

Hell este primul roman al scriitoarei franceze Lolita Pille, publicat în 2002, pe când aceasta avea doar 19 ani. În anul 2006, spectacolul în regia lui Chris Simion a fost distins cu PREMIUL DE EXCELENŢĂ oferit de Agenția Națională ANTIDROG în GALA Partenerilor Antidrog, care a avut loc la Ateneul Român.

 

foto: Radu Fugarescu



28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

28
/10
/16

Schimbatul unei baterii la ceas nu e o chestiune deloc simplă dacă vrei să apelezi la un profesionist. De cele mai multe ori cu acest lucru mă ocup eu, dar cum în colecție am și piese care au nevoie de o presă pentru refixarea capacului sunt nevoit să apelez la oameni pricepuți.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.

28
/10
/16

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

27
/10
/16

Fiecare epocă şi-a avut artera preferată de plimbare, pe jos, cu trăsura ori cu automobilul. Pe la 1800, bucureştenii se înghesuiau duminica la iarbă verde spre Dobroteasa sau Băneasa; la mijlocul sec. XIX, s-au îndreptat spre locul ajuns repede la modă: Şoseaua Kiselev.

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

27
/10
/16

Noiembrie 1938. Kristallnacht. Pogromul anti-evreiesc lansat de naziști lasă în urma lui, pe ruinele sinagogilor, un nou tip de ură. Mor oameni, se nasc obsesii – e începutul Holocaustului, sfârșitul umanității, propagarea răului.

27
/10
/16

Cea de-a doua ediție a celui mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume.

27
/10
/16

Cea de-a treia ediție a HipTrip Travel Film Festival debutează în această seară, de la ora 19,00, la Cinemateca Eforie cu filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017. Prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume, El Clasico a primit anul acesta două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția de la București a filmului va avea loc în prezența regizorului Halkawt Mustafa.

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

27
/10
/16

Cea de treia ediție a UrbanEye Film Festival va avea loc în București, între 16 – 20 noiembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie.

26
/10
/16

Cea de-a patra ediţie a Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, care a debutat astăzi, 26 octombrie, aduce în faţa publicului, până pe 30 octombrie, profesionişti din domeniul cărţii, atât din ţară cât şi din străinătate. În cele cinci zile de FILIT, la Iaşi vor fi prezenţi scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali.