Igor Cobileanski se pregătește de filmări pentru lungmetrajul „Afacerea Est”
https://www.ziarulmetropolis.ro/igor-cobileanski-se-pregateste-de-filmari-pentru-lungmetrajul-afacerea-est/

Igor Cobileanski, cunoscut pentru lungmetrajul de debut „La limita de jos a cerului”, apreciat şi premiat de criticii de la cele mai mari festivaluri internaţionale şi câştigător a două premii GOPO, e în pregătire cu al doilea lungmetraj, „Afacerea Est”.

Un articol de Liliana Matei|29 Iunie 2015

“O comedie estică cu un pic de dramă”, producția va începe filmările în a doua parte a lunii iulie 2015. Filmul este produs de Alien Film (România), producător Iuliana Tarnovețchi și Just a Moment (Lituania).

„Afacerea Est” este o comedie neagră plină de umor și situații absurde care urmărește povestea unei prietenii aparent nepotrivite între Marian și Petro care, confruntați cu sărăcia și cu lipsa de perspective, devin parteneri de afaceri și pornesc într-o călătorie prin Europa de Est, plină de aventuri, încercând să facă rost de bani pentru a-și îndeplini visul.

Călătoria protagoniștilor îi va conduce în peste 57 de locații, prin gări, trenuri, o închisoare, o fermă de găini și multe altele. Filmările vor dura 24 de zile și se vor desfășura în România, în zone rurale și orașe de provincie din jurul Bucureștiului și Buzăului (Titu, Găești și Urziceni).

Igor Cobileanski, în calitate de regizor și scenarist al producției, explorează o lume familiară, poveștile și speranțele din viața de zi cu zi a moldovenilor și a vecinilor săi din regiune: “Est-europenii sunt, mai presus de toate, descurcăreți. Aici fiecare are câte un vis, dar nu întotdeauna și posibilitatea de a-l îndeplini. În ciuda neajunsurilor, oamenii continuă să lupte, păstrând totuși o doză de inocență, sarcasm și tărie de caracter”.

Igor Cobileanski și Alien Film au mai lucrat împreună la producția scurtmetrajului Colecția de arome, film premiat și selectat în cele mai importante festivaluri internaționale de profil (Locarno, Clermont-Ferrand, Busan și Cairo). Ultimul proiect regizat de Igor Cobileanski, serialul Umbre difuzat în 2015 pe HBO România, s-a bucurat de succes şi apreciere din partea publicului TV.

Directorul de imagine al filmului Afacerea Est este Feliksas Abrukauskas, un tânăr DoP din Lituania cu o experiență de peste 10 ani în industria cinematografică și multe premii pentru imagine în portofoliu.

Filmul va fi realizat cu sprijinul CNC și Centrului Cinematografic Lituanian și va fi lansat în vara anului 2016 în circuitul festivalier.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

Page 1 of 22412345...102030...Last »