Ilya Rashkovskiy, laureat al Concursului Enescu 2014, urcă pe scena Ateneului Român pentru un recital extraordinar
https://www.ziarulmetropolis.ro/ilya-rashkovskiy-laureat-al-concursului-enescu-2014-urca-pe-scena-ateneului-roman-pentru-un-recital-extraordinar/

Ilya Rashkovskiy, unul dintre cei mai premiaţi pianişti la marile concursuri internaţionale, va susţine un recital la Ateneul Român, pe 16 mai. Pianistul rus va interpreta lucrări de Beethoven, Schumann şi Scriabin.

Un articol de Liliana Matei|9 mai 2015

Pianistul rus Ilya Rashkovskiy, considerat de presa internațională „un adevărat pictor al pianului” și laureat al Concursului Enescu 2014, va urca pe scena Ateneului Român pentru a susține un recital extraordinar pe 16 mai, de la ora 19.00. Programul cuprinde două sonate de Scriabin, Sonata Nr.10 și Sonata Nr.5, Fantasia Op.17 de Schumann, precum și celebra și dificiala Sonată Nr. 32 în do minor Op.111 de Beethoven.

„Din punct de vedere pianistic, Ilya Rashkovski a oferit cea mai clasică și curată interpretare, în buna tradiție a școlii ruse și europene de pian, cu grijă pentru fiecare sunet și virtuozitate ireproșabilă.”, scria compozitoarea Sabina Ulubeanu despre stilul de interpretare al pianistului, într-o cronică din timpul ediției din 2014 a Concursului Enescu.

Biletele pentru recitalul susținut de Ilya Rashkovski la București s-au pus în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.

Născut la 17 noiembrie 1984, Ilya Rashkovskiy a absolvit cursurile Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover și cele ale prestigioasei École Normale Superieur de Musique de Paris „Alfred Cortot”. De-a lungul timpului, a concertat alături de orchestre precum: Orchestra de Stat a Rusiei, Filarmonica Națională din Kiev, Gulbenkian Orchestra, Orchestra Națională Cehă, New Japan Symphony. Ilya Rashkovskiy este unul dintre cei mai premiați pianiști ai momentului la concursuri internaționale, printre premiile obținute numărându-se cele de la concursurile M– J. Thibaud (Paris), Regina Elisabeta (Bruxelles), A. Rubinstein (Tel Aviv).

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).