I’M NOT THERE: 2/3 galeria se deschide pe 10 iunie în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/im-not-there-2-3-galeria-se-deschide-pe-10-iunie-in-bucuresti/

2/3 galeria se deschide publicului pe 10 iunie, pe Strada Franceză nr. 4, între orele 17:00 – 00:00, cu expoziţia „I’m not there” prezentând lucrările artistului John Divola.

Un articol de Liliana Matei|2 iunie 2021

John Divola este un artist contemporan din California ce lucrează preponderent cu fotografie; cariera lui se întinde pe patru decenii, din anii ‘70 și până în prezent. Lucrările lui Divola au fost expuse în instituții de prestigiu precum Muzeul de Artă Modernă din New York, Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles, Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, Muzeul Victoria and Albert, Muzeul J. Paul Getty, Muzeul Național de Artă Americană și multe altele.

Expoziția „I’m not there” prezintă două binecunoscute serii ale sale – “Dogs chasing my car in the desert” (1996 – 2001) și “Vandalism” (1974-75). Vor fi expuse spre vizionare și două dintre cărțile artistului, publicate de MACK Publishing – “Vandalism” (2018) și “Terminus” (2021).

Sunt complet interesat de proces. Fotografia tinde să privilegieze observația în defavoarea intenției. Eu încerc pur și simplu să creez un proces care să maximizeze oportunitatea pentru anumite tipuri de observații. – John Divola

Titlul expoziției „I’m not there” poate părea puțin evident la prima vedere, deoarece se regăsește într-una dintre imaginile lui Divola din seria ‘Vandalism’ – cred că ceea ce mă atrage la acesta este modul contrastant descriptiv, direct și jucăuș. […] Ceea ce admir cel mai mult la fotografiile lui John Divola este faptul că nimic nu este ceea ce pare la prima vedere.” – Claudia Retegan, fondator și curator al 2/3 galeria

Lucrările lui John Divola vor fi expuse în România pentru prima dată. Evenimentul marchează deschiderea oficială a 2/3 galeria.

2/3 galeria este o galerie tânără de artă fondată în București, ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie.

Parteneri media: TANĂNANA, Decât o Revistă, Scena9, VICE România, IQAds, Glamour, The Institute, igloo, Zeppelin, Dissolved Magazine, Ziarul Metropolis, Modernism, Designist, Feeder, Zile și Nopți, Harper’s Bazaar, Urban.ro, Daily Magazine

Urmăriți 2/3 galeria pe Facebook și Instagram.

25
/01
/14

Ştefan Luchian, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza şi Victor Brauner se află în topul 10 al tranzacţiilor de pe piaţa de artă din România în 2013, a căror sumă totală se ridică la 1.237.000 de euro, cu 8% mai mult decât valoarea totală a topului 10 al tranzacţiilor din 2012.

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

31
/12
/13

Piața de arta in 2013 a fost una destul de bună, având în vedere prețurile uriaşe cu care au fost adjudecate lucrări ale unor artişti precum Pablo Picasso şi Francis Bacon, fără a ignora însă valorile unor opere ale lui românului Constantin Brâncuşi.

10
/12
/13

FOTOREPORTAJ Alina Cojocaru, „balerina deceniului”, prim-solistă a English National Ballet, a dansat în rol de silfidă - o creatură mitologică a aerului - pe scena Operei Naționale București.

30
/11
/13

Tablourile ,,Gladiole", de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 - 130.000 de euro, şi ,,Hora", de Camil Ressu, evaluat la 45.000 - 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere", pe 10 decembrie.