In Memoriam Amos Oz, la Teatrul Evreiesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-memoriam-amos-oz-la-teatrul-evreiesc/

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă pe 3 decembrie, de la ora 16.00, spectacolul-lectură „In Memoriam Amos Oz”, eveniment realizat în parteneriat cu Editura Humanitas Fiction şi Ambasada Israelului în România.

Un articol de Liliana Matei|29 noiembrie 2019

Din distribuția spectacolului fac parte Maia Morgenstern, Dorina Păunescu, Roxana Guttman, Viorica Bantaș, Nicolae Călugărița, Mircea Dragoman, Mircea Drîmbăreanu, Neculai Predica, Viorel Manole și Mihai Prejban.

La eveniment vor fi invitați Denisa Comănescu, Director General al Editurii Humanitas Fiction, și Excelența Sa, domnul David Saranga, Ambasador al Israelului în România.

Amos Oz (1939-2018) este unul dintre cei mai importanți prozatori și eseiști israelieni. S-a născut la Ierusalim, părinții săi fiind originari din Polonia și Rusia. La 15 ani se stabilește în kibbutz-ul Hulda. Urmează cursurile Facultății de Filosofie ale Universității Ebraice din Ierusalim. După succesul internațional al romanului „Soțul meu, Michael”, scriitorul continuă să publice cărți de ficțiune: „Odihnă desăvârșită”, „Cutia neagră”, „Să cunoști o femeie”, „Să nu pronunți: noapte”, „Aceeași mare”, „Poveste despre dragoste și întuneric”, „Rime despre viață și moarte”, „Scene de viață campestră”, „Între prieteni”, „Iuda”. Semnează eseuri literare, culturale și politice, printre cele mai cunoscute fiind „Cum să lecuiești un fanatic” și „Dragi fanatici”. În 2012 publică, împreună cu fiica sa – istoricul Fania Oz-Salzberger, eseul „Evreii și cuvintele”. Opera sa impresionantă, tradusă în peste 40 de limbi, promovează umanitatea, generozitatea și pacea.

Printre cele peste 30 de premii și distincții primite de autor se numără: „Premiul Păcii al Editorilor Germani” (1992), „Premiul Goethe” (2005), „Premiul Grinzane Cavour” (2007), „Premiul Príncipe de Asturias pentru Literatură” (2007), „Premiul Heinrich Heine” (2008) și „Premiul Franz Kafka” (2013).

Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile!

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

31
/10
/20

Luna noiembrie începe la Teatrul Național din Timișoara cu spectacolele „Mătușa Julia și condeierul” și „Sunt o babă comunistă”.

30
/10
/20

Editura Art a publicat în această toamnă, într-o nouă ediție, a III-a, romanul „Preaiubita”, al americancei Toni Morrison, deținătoare a Premiului Pulitzer pentru Ficțiune și a Premiului Nobel pentru Literatură. O carte de o forță ieșită din comun, semnată de una dintre cele mai mari scriitoare din toate timpurile.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

29
/10
/20

În această toamnă, Editura Humanitas Fiction a publicat, în colecția „Raftul Denisei”, prima ediție a romanului „Istoria apelor” de Maja Lunde, autoarea bestsellerului „Isoria albinelor”. Vă invităm să parcurgeți un fragment din noua carte. în centrul căreia regăsim natura și complexitatea spiritului uman!

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

Pagina 1 din 92612345...102030...Ultima »