In Memoriam Amos Oz, la Teatrul Evreiesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-memoriam-amos-oz-la-teatrul-evreiesc/

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă pe 3 decembrie, de la ora 16.00, spectacolul-lectură „In Memoriam Amos Oz”, eveniment realizat în parteneriat cu Editura Humanitas Fiction şi Ambasada Israelului în România.

Un articol de Liliana Matei|29 noiembrie 2019

Din distribuția spectacolului fac parte Maia Morgenstern, Dorina Păunescu, Roxana Guttman, Viorica Bantaș, Nicolae Călugărița, Mircea Dragoman, Mircea Drîmbăreanu, Neculai Predica, Viorel Manole și Mihai Prejban.

La eveniment vor fi invitați Denisa Comănescu, Director General al Editurii Humanitas Fiction, și Excelența Sa, domnul David Saranga, Ambasador al Israelului în România.

Amos Oz (1939-2018) este unul dintre cei mai importanți prozatori și eseiști israelieni. S-a născut la Ierusalim, părinții săi fiind originari din Polonia și Rusia. La 15 ani se stabilește în kibbutz-ul Hulda. Urmează cursurile Facultății de Filosofie ale Universității Ebraice din Ierusalim. După succesul internațional al romanului „Soțul meu, Michael”, scriitorul continuă să publice cărți de ficțiune: „Odihnă desăvârșită”, „Cutia neagră”, „Să cunoști o femeie”, „Să nu pronunți: noapte”, „Aceeași mare”, „Poveste despre dragoste și întuneric”, „Rime despre viață și moarte”, „Scene de viață campestră”, „Între prieteni”, „Iuda”. Semnează eseuri literare, culturale și politice, printre cele mai cunoscute fiind „Cum să lecuiești un fanatic” și „Dragi fanatici”. În 2012 publică, împreună cu fiica sa – istoricul Fania Oz-Salzberger, eseul „Evreii și cuvintele”. Opera sa impresionantă, tradusă în peste 40 de limbi, promovează umanitatea, generozitatea și pacea.

Printre cele peste 30 de premii și distincții primite de autor se numără: „Premiul Păcii al Editorilor Germani” (1992), „Premiul Goethe” (2005), „Premiul Grinzane Cavour” (2007), „Premiul Príncipe de Asturias pentru Literatură” (2007), „Premiul Heinrich Heine” (2008) și „Premiul Franz Kafka” (2013).

Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile!

01
/06
/20

După Sărbătoarea dedicată Zilei Internaționale a Copilului, Teatrul Național din București reia din 2 iunie difuzarea conferințelor. Trei prelegeri susținute de personalități marcante ale vieții socio-culturale și științifice românești vor putea fi vizionate în această săptămână, de marți până joi, pe canalul de Youtube al TNB, precum și un spectacol, în week-end – Visul unei nopți de vară de William Shakespeare în regia lui Petrică Ionescu.

01
/06
/20

Teatrul „Bulandra” înseamnă istorie, valoare și dorința continuă de a se perfecționa, cu ajutorul trupei și al oamenilor de valoare din cadrul și din jurul ei. Pentru Teatrul „Bulandra”, au fost și sunt importanți artiștii care prin dăruirea lor i-au scris istoria.

31
/05
/20

Pornind de la ideea celebrării centenarului nașterii poetului Mihai Eminescu, prin crearea unui muzeu dedicat acestuia, în 1957, se ia decizia fondării unui muzeu al scriitorilor importanți ai literaturii române sub conducerea lui Dumitru Panaitescu-Perpessicius, director al Bibliotecii Academiei, la acea vreme.

29
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 24 mai 1974 murea colosul jazzului, Duke Ellington, unul dintre cei mai activi și influenți muzicieni ai secolului XX. A scris peste 3.000 de cântece, multe dintre ele fiind hit-uri și astăzi, și timp de aproape 50 de ani a colindat lumea ca pianist și șef de orchestră de jazz. A fost de 12 ori câștigător de Premii Grammy (dintre care trei postum).

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

28
/05
/20

De 1 iunie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar și ateliere de creație, de gătit și de magie.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

Page 1 of 88812345...102030...Last »