„Seri fantastice” la MNAR: două spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat se joacă în Curtea de Onoare a muzeului
https://www.ziarulmetropolis.ro/seri-fantastice-la-mnar-doua-spectacole-ale-teatrului-evreiesc-de-stat-se-joaca-in-curtea-de-onoare-a-muzeului/

După succesul primelor patru reprezentaţii din cadrul proiectului „Seri fantastice”, desfăşurat în parteneriat cu Teatrul „Nottara” şi cu Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, în Curtea de Onoare a MNAR vom putea vedea două spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat.

Un articol de Liliana Matei|6 august 2020

Pentru fiecare bilet cumpărat la spectacolele Teatrului Evreiesc de Stat găzduite în Curtea de Onoare a MNAR, beneficiați și de o vizită la Galeria de Artă Europeană, pe care o puteți efectua timp de o lună de la data reprezentației, în timpul programului pentru public al muzeului: de miercuri până duminică, între orele 11:00-17:00.

PROGRAM „SERI FANTASTICE” la MNAR, cu Teatrul Evreiesc de Stat:

Vineri, 7 august 2020, ora 19:00
O lecție de bune maniere
Teatrul Evreiesc de Stat în Curtea de Onoare MNAR
Preț bilet: 43,7 lei (vizita în Galeria de Artă Europeană inclusă)

Vineri, 21 august 2020, ora 19:00
Varșovia: ghid turistic
Teatrul Evreiesc de Stat în Curtea de Onoare MNAR
Preț bilet: 43,7 lei (vizita în Galeria de Artă Europeană inclusă)

Toate evenimentele se vor desfășura cu respectarea deplină a măsurilor de siguranță impuse de autorități pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus COVID-19. Prin urmare, scaunele vor fi poziționate la distanță de cel puțin 2 m între ele, purtarea măștii de către spectatori va fi obligatorie pe toată durata reprezentației, iar pentru evitarea aglomerației, accesul se va face începând cu 30 de minute înaintea fiecărei reprezentații.

La fiecare spectacol s-au pus în vânzare câte 100 de bilete, disponibile pe MyStage.ro. Locurile pe scaune vor fi alocate în ordinea sosirii spectatorilor.

Varșovia: ghid turistic

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, București) vă așteaptă la o documentare fotografică despre emoții și sentimente ținute sub mască. Ce spun ochii și cum suntem percepuți de ceilalți în timpul pandemiei?

09
/06
/21

Pe 9 iunie 2021, la ora 19.00, sunteți așteptați la o dezbatere care își propune să răspundă la mai multe întrebări: Ce profesii creative regăsiți în clustere și startup-uri? Care ar fi structura de organizare, specializările necesare și modalitatea de finanțare?

07
/06
/21

Luna iunie aduce un semnal de alarmă și un moment de introspecție trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 și își dau câteva minute să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale Celula de artă. Între 7 – 21 iunie gruparea Vertebra aduce instalația manifest numită „No Signal“ iar artista Bianca Ferăstrău lucrarea 5 TATTVAS, ce poate fi văzută între 21 iunie – 3 iulie.

07
/06
/21

Cea de a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

02
/06
/21

Bucureștiul prinde culoare printr-o expoziție care îmbină natura și arta, într-o campanie susținută de gloTM. Aproape 1.000 de metri pătrați de ziduri vor fi transformați în opere de artă de către tinerii artiști români de la Sweet Damage Crew, în parteneriat cu One Night Gallery, în cadrul campaniei ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause”, susținută de glo.

02
/06
/21

Avem onoarea să vă invitam la [În]toarcem cânepa spre viitor – primul eveniment multidisciplinar dedicat cânepii, cu expoziție de artă documentară, instalații, performance, conferințe și dezbateri pe teme de economie circulară, între 3-27 iunie, la Muzeul Național al Țăranului Român

02
/06
/21

Gaep prezintă Meditation upon Measure (5 iunie – 31 iulie 2021), o incursiune în practica din anii ’80 a lui Mircea Stănescu, prin intermediul unui corp important de lucrări restaurate cu ocazia expoziției. Desfășurându-se pe ambele etaje ale galeriei, expoziția personală contextualizează această decadă de activitate a artistului atât în raport cu perioada mai recentă de creație, cât și în raport cu circumstanțele în care a debutat și a lucrat generația ’80.