Horaţiu Mălăele, alături de fiul său, în Teatrul de pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-valea-cu-parfum-de-flori-si-zumzet-de-albine-un-spectacol-cu-malaele-si-fiul/

Horaţiu Mălăele şi Teatrul de pe Lipscani vă invită pe 7 martie, de la ora 19.00, la noua premieră „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine…”. Horaţiu Mălăele a regizat spectacolul şi joacă alături de fiul său, Bogdan Mălăele, şi de Meda Victor.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2014

Horaţiu Mălăele şi Teatrul de pe Lipscani vă invită pe 7 martie, de la ora 19.00,  la noua premieră „In valea cu parfum de flori si zumzet de albine…”. Aveţi ocazia de a vă bucura de prezenţa lui Horaţiu Mălăele în calitate de regizor şi actor, alături de fiul său, Bogdan Mălăele şi de Meda Victor.

O comedie despre relaţia dintre bărbaţi şi femei. Un text despre prietenie, într-o viziune inovatoare. După ce au jucat împreună pe marele ecran, în „Funeralii fericite”, Horaţiu Mălăele se întâlneşte pentru prima oară pe scenă cu fiul său, Bogdan Mălăele.

Lor li se alătură una dintre actriţele tinere foarte prezente în ultimul timp în viaţa teatrală românească, Meda Victor.

Ce se poate întâmpla când un soţ şi o soţie fac schimb de roluri? Unde se ajunge când bărbatul devine „femeia în casă”? Care este ieşirea dintr-o situaţie critică, atunci când doi prieteni – un leneş şi un miop – îşi asumă responsabilităţi casnice de care nu s-au mai lovit până atunci?

In valea

Afişul spectacolului In valea cu parfum de flori şi zumzet de albine, după Sean O’Casey

Singurul răspuns este o comedie spumoasă, presărată cu gaguri şi umor de cea mai bună calitate. Următoarele spectacole: pe 14, 21 şi 28 martie, de la ora 19.00.

Horaţiu Mălăele a jucat alături de Bogdan, fiul său cel mare, în comedia „Funeralii fericite”. După ce a mai apărut alături de tatăl său în filmul Poker, regizat de Sergiu Nicolaescu, şi în cunoscutul serial Las Fierbinţi, Bogdan a interpretat rolul lui Vasile, un racket.

Una dintre situaţiile cele mai comice din timpul filmărilor a fost repetiţia scenei în care Bogdan Mălăele – racketul Vasile –  trebuie sa-şi înjure tatăl. A ieşit una din cele mai reuşite secvenţe din film.

„Pentru această scenă am început să mă pregătesc cu o lună şi jumătate înainte, alături de tatăl meu. Mi-a fost foarte greu să îl înjur. Atât pentru tatăl meu, cât şi pentru mine filmul ‘Funeralii fericite’ este un proiect extrem de important. Am stat pe platourile de filmare din prima până în ultima zi. Emoţiile au început abia atunci când am început eu să joc, primele duble fiind cele mai dificile, pentru că am simţit toţi ochii aţintiţi asupra mea”, a spus Bogdan.

Foto cu In valea cu parfum de flori si zumzet de albine şi Horaţiu Mălăele – Teatrul de pe Lipscani

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.