Încep înscrierile la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-inscrierile-la-festivalul-international-de-teatru-pentru-copii-100-1-000-1-000-000-de-povesti/

Teatrul Ion Creangă anunţă înscrierile pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, care va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c.

Un articol de Andrada Văsii|29 aprilie 2013

Teatrul Ion Creangă anunţă înscrierile pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, care va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c.  

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“ îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru pentru copii.

Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ –Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Un festival pentru toți

Festivalul se adresează, într-o foarte mare măsură, şi creatorilor profesionişti ai spectacolelor pentru copii – actori, regizori, scenografi – , cadrelor didactice şi părinţilor, specialiştilor din diverse domenii de activitate, implicaţi în educarea tinerei generaţii, precum şi tuturor acelora care recunosc rolul teatrului şi al artei, în formarea personalităţii umane.

Festival necompetitiv

Anul acesta, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie şi nu are caracter competitiv. Toate trupele profesioniste de spectacole pentru copii, din ţară şi din străinătate, pot solicita prezenţa lor în cadrul evenimentului, iar înscrierea se va face pe baza expedierii, la adresa organizatorilor Festivalului, a formularului de aplicaţie descărcat de pe www.fitc.ro şi a unui dvd/link cu înregistrarea spectacolului propus, a fişei tehnice.

În urma vizionării înregistrării spectacolelor, un juriu alcătuit din profesionişti ai teatrului pentru copii va stabili spectacolele care vor participa la cea de a IX-a ediţie a Festivalului.

Termenul limită de trimitere a aplicaţiilor este 15 mai 2013.

Info:

Mai multe informaţii despre ediţia de anul acesta a Festivalului şi modalitatea de înscriere găsiţi pe site-ul www.fitc.ro sau www.teatrulioncreanga.ro, secţiunea ,,Noutăţi”.

Coorganizatori şi finanţatori sunt Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi UNITER.

Foto credit: Teatrul Ion Creangă (Facebook)

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.