Încep înscrierile pentru Festivalul national de arte pentru liceeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-inscrierile-pentru-festivalul-national-de-arte-pentru-liceeni/

Festivalul national de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”, aflat la a VII-a ediţie, se va desfăşura în luna mai, la Teatrul Bulandra din Bucureşti. Înscrierile au loc până pe 7 aprilie.

Un articol de Ziarul Metropolis|21 februarie 2014

Festivalul national de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”, aflat la a VII-a ediție,  se va desfăşura în luna mai, la Teatrul Bulandra din Bucureşti. Înscrierile au loc până pe 7 aprilie.

Festivalul national de arte pentru liceeni „Florian Pittiş” , aflat la a VII-a ediție, este organizat în memoria lăzăristului Florian Pittiş  de Consiliul Elevilor al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi  de Trupa de teatru AS, în parteneriat cu Teatrul Bulandra.

Festivalul, care este împărțit în două secțiuni (muzică și teatru), durează trei zile.

festivalul national de arte pentru liceeni

Înscrierile  se fac pe baza următoarelor documente:

1. O înregistrare Avi/ Dvd (secțiunea teatru / muzică ), Audio (secţiunea muzică) ;

2. Un CV al trupei , care trebuie să conțină: lista cu distribuția în ordinea intrării în scenă / membrii trupei (elevi şi coordonatori); Scurt istoric al trupei (participări la concursuri, rezultate obținute etc.); date de contact.

3. Copii xerox după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul şcolar 2013-2014 pentru fiecare elev participant la festival.

Documentele trebuie trimise prin poştă la secretariatul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” (Bulevardul Regina Elisabeta nr.48 , sector 5), până pe data de 7 aprilie. Materialele vor fi analizate de către o comisie de specialitate, care va selecta trupele ce îşi vor prezenta prestația în  Festivalul national de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”.

Juriul festivalului va fi format din personalităţi ale lumii artistice. În ediţiile precedente juriul a fost format din : Anca Sigartău, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Mihai Gruia Sandu, Gelu Colceag, Virgil Ianţu, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Adrian Despot. Preşedintele de onoare al juriului este Anda Pittiş.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti.

Mai multe detalii despre regulament găsiți aici.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

23
/04
/14

Astăzi încep înscrierile pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se va desfășura între 18 și 26 august la Alexandria.

23
/04
/14

ARCUB prezintă publicului bucureştean o abordare inedită a piesei Richard III, în spectacolul montat de renumitul regizor Wang Xiaoying. În cadrul Festivalului Shakespeare, ediţia a IX-a, va putea fi văzut şi o adaptare a piesei Furtuna – un spectacol al Teatrului din Vilnius.

23
/04
/14

ŞTIAŢI CĂ în urmă cu 450 de ani se năştea William Shakespeare, cel mai mare scriitor şi poet de limbă engleză? Curios este că William Shakespeare s-a stins din viaţă tot într-o zi de 23 aprilie, zi în care a pierit şi cel mai important scriitor de limbă spaniolă, Miguel de Cervantes.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

22
/04
/14

Coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu a intrat în jocul propus de Ziarul Metropolis şi a alcătuit alfabetul propriei vieţi. Pornind de la fiecare literă din alfabet, el a ales cuvintele cheie care definesc cele mai importante momente din viaţa lui.

22
/04
/14

Mai întâi, sper că ați avut un Paste fericit! Un pic cam ciudat?… De ce să aveți niște „paste fericit(e)” și de ce să vă spun asta? Sau, poate, vreau să scriu „Paște fericit!”? Sau am vrut să spun că ați avut un „cal care paște fericit”? Poate o să aflăm „la Paștele Cailor” de ce am renunțat atât de ușor la diacritice.

21
/04
/14

Am fost la “Coada”, noul spectacol regizat de Iarina Demian. De data aceasta, întîmplător, știam despre ce este vorba în “Line”, piesa lui Israel Horovitz, celebru dramaturg american contemporan, prea târziu ajuns și în fața publicului românesc.