Gigi Căciuleanu, de la A la Z. Alfabetul unei vieţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-de-la-a-la-z-alfabetul-unei-vieti/

Coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu a intrat în jocul propus de Ziarul Metropolis şi a alcătuit alfabetul propriei vieţi. Pornind de la fiecare literă din alfabet, el a ales cuvintele cheie care definesc cele mai importante momente din viaţa lui.

Un articol de Dan Boicea|22 aprilie 2014

A. A Arde. Pe scenă. În sala de dans. În viață.

B. Buburuză. Pentru că pare veselă şi aduce noroc.

C. Corp. Uzină a minţii şi lăcaş al sufletului.

D. Dans. Nu dănţuială!

E. Extraordinar. Se spune des: „Ei, să nu exagerăm“. Pe scenă, însă, dimpotrivă: „Păi, să exagerăm, să exagerăm!“

F. Folia. Nebunia creativă (şi creatoare) a eternului bufon. „Folia, Shakespeare & Co“ este creația la care lucrez în acest moment la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

G. Gând/Gândire. Cred că în această privinţă, noi toţi, Homo Sapiens fiind, ar fi de prisos orice alt comentariu.

H. Hello. Cuvânt de binevenit pe toate meridianele planetei.

I. Inspirație. Aşa precum în mintea unui creator ideea se naşte ca din neant, s-ar explica poate şi cum am fost, fiecare dintre noi, zămisliţi dintr-o anume idee a Creatorului.

Î. Înţelegere. A fi înțeles este în acelaşi timp şi un scop şi o mare bucurie.

J. Joc. În afară de cel al dansului, Jocul de-a teatrul, Jocul de-a dragostea, Jocul de-a viața.

PHOTO_GCRDC_FOLIA

K. Kilometri, Kilometri, Kilometri!

L. Lumină. Viteza ei, puterea ei, bucuria ei.

M. Mai. Luna mai. Vârsta de tinerețe în floare, a anului.

N. Nepereche. Poate pentru că nu cunosc un echivalent al acestui cuvânt într-o altă limbă.

O. OuiBaDa. Spectacolul fondator al trupei „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company“. Un moment deosebit în viața mea.

P. Primăvară. Cea a sărbătoririi Sfântului Gheorghe.

Q. Quiero. Iubesc!

R. Repetiţia. Creuzetul unde se „coace“ spectacolul.

S. Singularitate. Artistul, ca o singularitate într-o lume din ce în ce mai globalizată.

Ş. Şansă. Pe care o ai. Şanse pe care le poţi oferi altora.

T. Tu. Cuvântul cel mai frumos în dragoste.

Ţ. Ţărm. Să ajungi la ţărm după o lungă odisee.

U. Unicat. Îmi place să cred că fiecare fiinţă este Unică.

V. Vânt, Volume, Vectori. Prima mea carte de CoreoZofie, editată de Facultatea de Arte a Universităţii din Chile şi de Editura „Curtea Veche“ din Bucureşti.

W. Waw! Mi se pare esenţial să facem totul ca nu cumva să ni se altereze niciodată capacitatea de a ne minuna.

X. Necunoscuta din ecuaţia existenției.

Y. Yin şi Yang. Cele două curente ale vârtejului pe care îl numim univers.

Z. Zis şi făcut.

Gigi Căciuleanu prezintă pe 23 şi pe 24 aprilie, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, noul său spectacol, „Folia, Shakespeare & Co“. Spectacolul se va mai juca la Metropolis şi pe 2, 7, 21 şi 27 mai, de la ora 19.00.

Fotografii cu Gigi Caciuleanu: Ciprian Zincă (sus) / Simion Buia (www.actoriisifotograful.ro)

11
/05
/18

Doina Cornea vorbește despre: credinţa sa, religie, refacerea morală a societăţii româneşti, cum a fost arestată de Securitate, plecarea forţată a Regelui Mihai, Ceauşescu, corespondenţa cu Radio „Europa Liberă“, cum a rezistat bătăilor şi opresiunii securiste, într-un interviu publicat în cartea „Românii secolului XXI“, de Rhea Cristina.

31
/08
/16

Într-un volum colectiv, „Cum (să) îmbătrânim”, publicat în acest an de editura Baroque Books & Arts, mai mulți scriitori (dar nu numai) întorc pe toate fețele vârstele senectuții.

09
/11
/15

Cum arată programul unui artist de jazz de succes, pentru care „acasă” înseamnă Brooklyn, New York? Cât de important e să încalci regulile? Prin ce se aseamănă doina românească cu blues-ul american? Ne povestește pianistul Lucian Ban, într-un interviu inedit, sub formă de alfabet.

05
/11
/15

INTERVIU Dragoş Buhagiar e unul dintre cei mai prolifici și mai premiați scenografi români. De-a lungul carierei, a câștigat nu mai puțin de cinci premii UNITER. Spune că, atunci când lucrează, nu se gândește la succesul de după, ci la descoperire și la redarea unei povești. Îi invită pe spectatori să descopere alături de el, adică să nu se plaseze într-o atitudine burgheză, confortabilă...

29
/10
/15

Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani. Am ales – fără știrea autorului - optzeci și cinci de fragmente din cărțile sale. Am colindat prin miile de pagini cosașiene pentru aceste cuvinte. Bucurați-vă de ele. Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani.

18
/10
/15

Cine nu-şi mai aminteşte de „Bădia”, actorul care a jucat în  “Drumul oaselor”,  „,Păcală se întoarce”, ”Dumbrava minunată” sau „Cireşarii” ? Actorul care a stat zece ani prin puşcării, a scris poezii, epigrame, o piesă de teatru şi a jucat în filme roluri memorabile?

04
/10
/15

Vă era dor de glumele lui Jerry Seinfeld? Acum le puteți găsi și în varianta scrisă, în volumul „Seinfeld. Pe limba mea”, apărut la Editura Allfa.

20
/02
/15

De 40 de ani slujeşte scena şi este încă îndrăgostit de teatru. Bogat sufleteşte şi profesional, actorul Dan Condurache îşi gestionează timpul şi fiinţa cu mare cumpătare, cu sinceritate, uneori cu duritate, purtând un mare respect publicului pe care îl doreşte în sala Teatrului Mic şi pentru care este dispus să lase sudoare, lacrimi şi...

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.

31
/01
/15

O zi întunecată de ianuarie, pe o stradă cu nume de compozitor francez. Un apartament într-un bloc de două etaje, o sufragerie cu sobă de teracotă verde; când scaunele și masa de plastic sunt date la o parte, se transformă într-un ministudio, în care Miriam Răducanu dansează din 1956.