Începe Anim’est 2018. Ce puteți vedea în prima zi
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-animest-2018-ce-puteti-vedea-in-prima-zi/

Another Day Of Life, o producţie a multipremiatului studio polonez Platige Image, unul dintre cele mai spectaculoase lungmetraje de animaţie ale anului, deschide astăzi, de la 18.30, la Cinemateca Eforie, ediţia cu numărul 13 a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2018

Another Day Of LifeVarşovia, 1975. Kapuściński este un jurnalist trecut prin multe, un idealist şi amator de cauze pierdute şi revoluţii. Îl convinge pe şeful său de la agenţia de presă poloneză să-l trimită în Angola, ţară zguduită de un război civil în lupta ei pentru independenţă. Kapuściński se aruncă într-o aventură aparent sinucigașă, ajungând în inima conflagraţiei. Angola îl va schimba o dată pentru totdeauna: un simplu reporter la plecarea din Polonia, el se va întoarce acasă un adevărat scriitor.

Professor Balthazar – Minimest

De la orele 12:00 și 14:00, Cinema Elvire Popesco le dă întâlnire celor mici cu celebrul Profesor Balthazar, personajul central al unuia dintre cele mai populare seriale animate produse în Croaţia, lansate în urmă cu 50 de ani.

Avant-garde & Experimental 1&2

Primele două calupuri de scurtmetraje din retrospectiva Avant-garde & Experimental, filme care explorează noi limite în animație, grupate cronologic – de la pionieri ai genului la producţii contemporane – se văd la Cinema Elvire Popesco de la 16.00 și 18.00.

North Of Blue

Lungmetrajul de animație abstract nominalizat la Premiul Cristal la Annecy, în regia lui Joanna Priestley, aduce un omagiu adus misterioaselor peisaje înghețate ale nordului extrem. De văzut vineri – de la 20:00, la Cinema Elvire Popesco.

Foto: Anim’est, Another Day Of Life – facebook

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.