Începe Bucharest Jazz Festival 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-bucharest-jazz-festival-2017/

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influenţe electro, rock şi world music, concurs de jazz şi workshop-uri cu artişti de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediţia din acest an.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2017

Jazzul se mută la București cu a șasea ediție Bucharest Jazz Festival, programată în perioada 3 – 9 iulie, la ARCUB și în Piața George Enescu.

Organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB,  Bucharest Jazz Festival 2017 se anunță a fi una dintre cele mai efervescente ediții, cu un program extins de festival și un lineup eclectic de artiști români și internaționali.

Deschiderea oficială Bucharest Jazz Festival are loc luni, 3 iulie, la ARCUB, unde Teodora Enache – director artistic, fotograful Sánta István Csaba și alți specialiști din lumea jazzului dau întâlnire bucureștenilor, începând cu ora 19, la vernisajul expoziției de fotografie Jazzonance.

Cele mai bune voci noi din jazzul românesc pot fi ascultate între 4 și 8 iulie la clubul festivalului Gabroveni Jazz Club unde în fiecare seară, începând cu ora 23, are loc concursul New Jazz Voices, care își propune să descopere și să promoveze tinerii vocaliști ai scenei locale de jazz. Gabroveni Jazz Club se continuă târziu până în noapte cu live sessions în afara programului de festival.

Din seria evenimentelor conexe de zi de la clubul festivalului, fac parte întâlnirea cu jurnalistul newyorkez de jazz Simon Rentner (marți, 4 iulie, ora 12), recenzie de carte și disc de jazz românesc găzduită de Mihai Iordache și Tavi Scurtu (miercuri, 5 iulie, ora 12), atelier de improvizație în jazz cu pianistul Ion Baciu (joi, 6 iulie, ora 12).

Vineri și sâmbătă, doi dintre artiștii cap de afiș ai ediției Bucharest Jazz Festival 2017, chitaristul Stanley Jordan (vineri 7 iulie, ora 15) și percuționiștul Joca Perpignan (vineri 8 iulie, ora 12) vor susține câte un workshop la Gabroveni Jazz Club.

Amiaza ultimei zile de festival, duminică, 9 iulie, este rezervată unui atelier pentru copii, Zappa – roboțelul muzical, susținut de muzicianul Cătălin  Milea, în piața George Enescu.

Concertele Bucharest Jazz Festival din Piața George Enescu încep în fiecare seară de la ora 20, de miercuri, 5 iulie, până duminică, 9 iulie.

Una dintre cele mai recente formule de jazz de pe scena din București, KRiSPER deschide seria concertelor Bucharest Jazz Festival 2017, cu un concert de jazz fusion (miercuri, 5 iulie, ora 20), urmat de concertul Luiza Zan & Big Band Radio (miercuri, 5 iulie, de la ora 21:30).

Program complet pe arcub.ro și bucharestjazzfestival.ro.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Foto: Bucharest Jazz Festival – facebook.com/bucharestjazzfestival

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.