Începe „Bulandra – lecturi online. Vă rugăm să vă deschideţi telefoanele!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-bulandra-lecturi-online-va-rugam-sa-va-deschideti-telefoanele/

Teatrul Bulandra anunţă un nou proiect: „Bulandra – lecturi online. Vă rugăm să vă deschideţi telefoanele!”.

Un articol de Liliana Matei|14 decembrie 2020

Acesta constă într-o serie de spectacole-lectură. Regia se va face de la distanță, prin intermediul unei platforme online, fiecare din cei 16 actori aflându-se acasă. Regizorul va trebui să simtă, să intuiască, să corecteze și să regleze interpretările actorilor filtrate de un mediu mai degrabă nefiresc actului teatral, aşa cum sunt platformele destinate activităţilor la distanţă.
Primul regizor invitat în proiect este Theodor-Cristian Popescu, iar prima propunere este „KRUM – Ectoplasmă”, textul dramaturgului israelian Hanoch Levin.
Din distribuţia spectacolului-lectură „KRUM-Ectoplasmă” fac parte actorii: Alexandra Fasolă, Constantin Dogioiu, Mirela Gorea, Lucian Ifrim, Alin State, Dan Aștilean, Profira Serafim, Mihai Bisericanu, Rodica Lazăr, Silvana Negruțiu, Daniela Nane, Marius Chivu, Romeo Pop, Adrian Ciobanu, Cătălin Babliuc şi Maria Veronica Vârlan.
Spectacolul-lectură va fi transmis în regim live streaming pe pagina de Facebook şi pe site-ul teatrului, sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 19:00, şi va rămâne la dispoziţia publicului o săptămână, până sâmbătă, 26 decembrie, la ora 19:00.
Evenimentul se va încheia cu o sesiune Q&A, în cadrul căreia spectatorii vor fi invitaţi să descopere, întrebând, modul în care limitările impuse de distanţare au permis regizorului și actorilor să reconsidere ideea de spectacol de teatru.

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie. 

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.