Începe Concursul de Comedie Românească
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-concursul-de-comedie-romaneasca/

Teatrul de Comedie anunţă Concursul de Comedie Românească, ediţia a XV-a, 2020. Se vor premia cele mai bune comedii scrise de autori români, comedii care, girate de un juriu format din profesionişti, vor avea şansa să stea la baza unor viitoare producţii de teatru.

Un articol de Liliana Matei|24 ianuarie 2020

Concursul de Comedie Românească este un proiect inițiat în anul 2006, iar de paisprezece ediții, prin intermediul acestuia s-au descoperit texte inedite și a fost încurajată dezvoltarea unei noi generații de dramaturgi. Proiectul este organizat de Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Condițiile pentru înscrieri sunt următoarele:

Textele trebuie să aparțină genului comic, să fie nepublicate şi nemontate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic;

Piesele trebuie trimise în 3 exemplare, în format tipărit, la adresa: Strada Sf. Dumitru, nr. 2, sector 3, cod 030079, Bucureşti;

Expedierea trebuie să se realizeze într-un plic format A4, împreună cu un plic mai mic, sigilat, pe exteriorul căruia va fi menționat titlul piesei, iar în interior va conține datele de identificare ale autorului (nume, prenume, contact);

Textele trebuie să cuprindă pe prima pagină titlul piesei, fără menționarea autorului;

Tehnoredactarea textelor trebuie realizată cu diactritice;

Manuscrisele trimise pentru concurs nu se înapoiază.

Data limită de depunere a textelor este 15 martie 2020, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2020, ediția a XVII-a.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.