Începe Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz ajuns la ediția a III-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-dobrojazz-festival-international-de-ethno-jazz-ajuns-la-editia-a-iii-a/

Pe 23 iunie, începând cu ora 19:00, pe terasa Casei Avramide din Tulcea (Str. Progresului 32) va avea loc deschiderea oficială Dobrojazz – cea de-a treia ediţie a festivalului internaţional de ethno-jazz.

Un articol de Liliana Matei|22 iunie 2016

Organizat de Fundația ParteR cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea și al Consiliului Județean, evenimentul va anima orașul între 23 și 26 iunie, prin acorduri de muzică jazz mixate cu elemente de folclor. Pe lângă recitalurile propriu-zise ale muzicienilor invitați – Emil Bîzgă Quartet (Ro), Nicolas Simion Quartet (Ro/De), Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio (Bg), Stéphane Tsapis Trio (Fr) – vor avea loc discuții și se vor proiecta filme care vor face o retrospectivă a traseului jazz-ului autohton.

Păstrând identitatea conceptului de ethno-jazz, festivalul are scopul de a face cunoscute propriile tradiții muzicale românești, dar și de a asimila diverse muzici tradiționale și influențe din teritoriul european. De asemenea, prin localizarea aleasă pentru desfășurare, Dobrojazz încurajează iubitorii muzicii de calitate să descopere una dintre cele mai interesante zone culturale ale țării – Dobrogea – recunoscută pentru diversitatea etnică și patrimoniul său de excepție.

Prețului unui bilet pentru o zi este de 25 lei, abonamentul pentru toate cele patru zile este 80 lei – acestea pot fi achiziționate la ART-CAFÉ CASA AVRAMIDE (Tulcea, str. Progresului nr. 32, rezervări 0763185248) și Club LA SCENA (București, Calea Călărașilor nr. 55, rezervări 0724081810). Pentru mai multe detalii puteți vizita www.dobrojazz.ro și pagina de facebook https://www.facebook.com/dobrojazz.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Joi, 23 iunie

19.00 Deschiderea oficiala
19.30 Proiecție film: Miracolul jazz de la Sibiu
21.00 Concert: Emil Bîzgă Quartet (Ro)

Vineri, 24 iunie

17.00 în incinta Muzeului de Artă, Virgil Mihaiu va susține prelegerea DaDaJazz – Centenar DaDa & Un secol de Jazz; evenimentul va fi urmat de performance music-poetry după “Omul aproximativ“  de Tristan Tzara cu Mugur Grosu (voce, claviaturi) și Dragoș Andriana (hurdy gurdy)
19.30 Proiecție documentar Richard Oschanitzky (curtea Casei Avramide)
21.00 Concert: Nicolas Simion Quartet (Ro-De)

Sâmbătă, 25 iunie

19.30 Proiecție film: Construct
21.00 Concert: Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio (Bg)

Duminică, 26 iunie

19.00 Proiecție film: Milosc – un documentar
21.00 Concert: Stéphane Tsapis Trio (Fr)

12
/01
/22

Iași, 11 ianuarie 2022 - Cea de-a treia ediție a Classix Festival va avea loc în perioada 13 - 19 februarie 2022 și se va desfășura în format hibrid (fizic și online), reunind peste 40 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 14 țări la Iași.

23
/12
/21

Nu vă lăsați păcăliți de apariție discretă și micuță a Andreei Mădălina Barbu în afara scenei. Atunci când cântă, Andreea Mădălina se transformă într-o forță a naturii. Vocea ei de soprană de coloratură atinge tonuri foarte înalte „ca de privighetoare” și te poartă în povestea muzicală pe care o interpretează.

22
/12
/21

La TVR 1, Crăciunul vine cu bucurie: colinde, poveşti impresionante, surprize pentru copii şi oameni mari, întâlniri încărcate de emoţie. Ne vom delecta cu programe de sărbătoare pregătite pentru telespectatorii de toate vârstele, pentru toţi cei care ne lăsăm cuprinşi de magia sărbătorilor de iarnă. Semifinala „Vedeta populară”, emisiuni şi ediţii speciale – „Iată, vin colindătorii!”, „Poveşti de Crăciun”, „Exclusiv în România”, „Moş Crăciun ...de împrumut”, animaţii pentru copii, precum şi filme cu tematică de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le oferă telespectatorilor săi în perioada 24-27 decembrie.

19
/12
/21

Din 20 până în 26 decembrie, zilnic, de la ora 10.00 (în reluare de la ora 17.00), vă așteaptă cadourile pregătite de Andreea Kiseleff și Lucian Haralambie “Sub bradul de Crăciun” – colinde, cântece de Crăciun, dar și opusuri celebre, alături de cele 6 cantate care compun “Oratoriul de Crăciun” de Johann Sebastian Bach.