Începe Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz ajuns la ediția a III-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-dobrojazz-festival-international-de-ethno-jazz-ajuns-la-editia-a-iii-a/

Pe 23 iunie, începând cu ora 19:00, pe terasa Casei Avramide din Tulcea (Str. Progresului 32) va avea loc deschiderea oficială Dobrojazz – cea de-a treia ediţie a festivalului internaţional de ethno-jazz.

Un articol de Liliana Matei|22 iunie 2016

Organizat de Fundația ParteR cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea și al Consiliului Județean, evenimentul va anima orașul între 23 și 26 iunie, prin acorduri de muzică jazz mixate cu elemente de folclor. Pe lângă recitalurile propriu-zise ale muzicienilor invitați – Emil Bîzgă Quartet (Ro), Nicolas Simion Quartet (Ro/De), Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio (Bg), Stéphane Tsapis Trio (Fr) – vor avea loc discuții și se vor proiecta filme care vor face o retrospectivă a traseului jazz-ului autohton.

Păstrând identitatea conceptului de ethno-jazz, festivalul are scopul de a face cunoscute propriile tradiții muzicale românești, dar și de a asimila diverse muzici tradiționale și influențe din teritoriul european. De asemenea, prin localizarea aleasă pentru desfășurare, Dobrojazz încurajează iubitorii muzicii de calitate să descopere una dintre cele mai interesante zone culturale ale țării – Dobrogea – recunoscută pentru diversitatea etnică și patrimoniul său de excepție.

Prețului unui bilet pentru o zi este de 25 lei, abonamentul pentru toate cele patru zile este 80 lei – acestea pot fi achiziționate la ART-CAFÉ CASA AVRAMIDE (Tulcea, str. Progresului nr. 32, rezervări 0763185248) și Club LA SCENA (București, Calea Călărașilor nr. 55, rezervări 0724081810). Pentru mai multe detalii puteți vizita www.dobrojazz.ro și pagina de facebook https://www.facebook.com/dobrojazz.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Joi, 23 iunie

19.00 Deschiderea oficiala
19.30 Proiecție film: Miracolul jazz de la Sibiu
21.00 Concert: Emil Bîzgă Quartet (Ro)

Vineri, 24 iunie

17.00 în incinta Muzeului de Artă, Virgil Mihaiu va susține prelegerea DaDaJazz – Centenar DaDa & Un secol de Jazz; evenimentul va fi urmat de performance music-poetry după “Omul aproximativ“  de Tristan Tzara cu Mugur Grosu (voce, claviaturi) și Dragoș Andriana (hurdy gurdy)
19.30 Proiecție documentar Richard Oschanitzky (curtea Casei Avramide)
21.00 Concert: Nicolas Simion Quartet (Ro-De)

Sâmbătă, 25 iunie

19.30 Proiecție film: Construct
21.00 Concert: Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio (Bg)

Duminică, 26 iunie

19.00 Proiecție film: Milosc – un documentar
21.00 Concert: Stéphane Tsapis Trio (Fr)

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.