Începe Fringe Festival Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-fringe-festival-sibiu/

Sibiu Fringe Festival a ajuns la a 15-a ediţíe şi va avea loc în acest an între 10 -19 iulie. Va fi o ediţie specială cu un format special, cu spectacole ce se vor desfăşura exclusiv outdoor.

Un articol de Liliana Matei|9 iulie 2020

Spațiile alese vor fi în aer liber și vor respecta măsurile impuse de autorități pentru ca toți factorii implicați, artiști, voluntari și spectatori deopotrivă să fie în siguranță.  Totodată și spectacolele selectate pentru această ediție vor ține cont de distanțarea impusă de pandemie.

„Teatrul trece printr-o perioadă fără precedent. În istoria contemporană a teatrului nu ne-am întâlnit cu o asemenea ruptură între public și creatori. Teatrul a trecut în online sau mai bine zis a învățat să existe și în online și iată că avem jumătate de an imediat, doar că spectacolul online nu se compară cu spectacolul trăit live iar energia din sala de spectacol nu poate fi resimțită în fața monitorului.

Am decis să ieșim în stradă chiar dacă din punct de vedere tehnic va fi extrem de greu să creăm condițiile din interior, însă bucuria de a juca și a ne reconecta cu spectatorii este uriașă și sunt convins că va suplini neajunsurile tehnice” a spus Cătălin Grigoraș președintele festivalului

Festivalul se ve deschide pe data de 10 iulie, iar tema propusă pentru acest an este PUTEREA DE A FACE / THE POWER TO DO. Programul festivalului va prezenta comedii, spectacolele muzicale, one man show-urile, concerte sau video proiecțiile, dar și secțiunea deja consacrată dedicată copiilor FRINGE FOR KIDS.

Programul complet al festivalului va putea fi consultat în curând pe site-ul sbfringe.ro cât și pe pagina de Facebook a festivalului.

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Din juriul de concurs al GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 23-a, fac parte: ADRIAN BATISTA – regizor și producător TV, IOANA BOGĂŢAN – actriţă, SILVIA GHIAȚĂ – producător TV, ANDREI și ANDREEA GROSU – regizori, ILEANA LUCACIU – critic de teatru.

11
/08
/20

Teatrul Mic anunță programarea primelor spectacole în aer liber, în cadrul unei stagiuni estivale ce se va desfășura pe scena Teatrului de Vară Herăstrău, începând cu luna august, bineînțeles, respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

Pagina 1 din 90612345...102030...Ultima »