Începe prima ediţie a festivalului „Vin’ la teatru“
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-primul-festival-de-teatru-de-bunavoie-vin-la-teatru/

În perioada 18 – 21 iulie, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani, găzduieşte un eveniment inedit, Festivalul Vin’ la Teatru.

Un articol de Andrada Văsii|14 iulie 2013

În perioada 18 – 21 iulie, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia“ din Focșani, găzduiește un eveniment inedit, „Festivalul Vin’ la Teatru’. Aflat la prima ediție, festivalul este organizat în totalitate pe bază de voluntariat, iar intrarea este liberă.

Cuvintele cheie care definesc Festivalul Vin’ la Teatru sunt „tinerețe“ și „bunăvoie“. În culisele festivalului stau foști elevi ai colegiilor din Focșani, actuali studenți sau absolvenți ai universităților din București, printre care și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.

Opt spectacole programate

Pe scenă stau tineri talentați care vor prezenta opt spectacole marcate prin diversitate, de la dramă și comedie până la coregrafie și improvizație. Festivalul prezintă șase producții de licență și masterat ale U.N.A.T.C I. L. Caragiale,  spectacolul  „Vest Est’’  produs de Teatrul Independenților Profesioniști și trupa de improvizație „Backstage Boys’’.

Câteva dintre aceste spectacole au fost și premiate în cadrul Galei Absolvenților 2013 UNATC de către critici de teatru, actori, regizori, coregrafi.

Culise, scenă, public

Festivalul Vin’ la Teatru se adresează tuturor vârstelor și vă invită timp de patru zile la teatru, fără grija biletelor și a rezervărilor. Pentru tineri sunt organizate ateliere speciale de expresivitate corporală, de improvizație sau de lucru pe text. Dacă ți-ai dorit să descoperi cum se naște o situație pe scenă, acum este momentul să afli.

În cadrul acestui festival, teatrul nu mai este o formă de cultură și artă pretențioasă, elitistă, costisitoare, ci o formă de a petrece timpul liber în care poți să și înveți, dar și să te distrezi.

O ofertă diversă de spectacole                                                      

Festivalul va începe în 18 iulie, de la ora 17.00, cu spectacolul de coregrafie „Zic Zac“, premiat pentru cea mai bună creație coregrafică și va continua la ora 20:00 cu spectacolul „Clasa Noastră“, premiat, de asemenea, pentru cel mai bun spectacol de Arta Actorului.

Info:

Programul integral poate fi vizualizat pe pagina de facebook a evenimentului.

Foto credit: Festivalul „Vin’ la Teatru“, spectacolul  „Zic Zac“

25
/11
/22

Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal va susţine miercuri, 6 decembrie 2022, ora 19, la Ateneul Român, un concert in memoriam Radu Lupu, solist Nelson Gorner. În program Franz Schubert - Uvertură în stil italian, D591, Frédéric Chopin - Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21, Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 3, în mi bemol major, op. 55, Eroica.

25
/11
/22

Asociația Industrii Creative, inițiator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2022, Kaufland România, a organizat vineri, 18 noiembrie 2022, la Palatul Braunstein din Iași, un eveniment în care s-a anunțat atât direcția artistică a ediției din 2023 a festivalului, Metamorfoza, dar și prezentarea proiectelor câștigătoare ale burselor de creație artistică Classix In Art.

24
/11
/22

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

24
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie, s-a lansat în România cartea „Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu”, de Chris Nikic & Nik Nikic, la Editura ap! (ACT și Politon). Lansarea a avut loc în prezența artistei Cristina Bălan, câștigătoare a concursului „Vocea României”, care a scris cuvântul-înainte pentru ediția în limba română a cărții.

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.

23
/11
/22

20 de însemnări din jurnalele ținute de Charles Bukowski în ultimii ani de viață, pe când era deja septuagenar și o legendă a undergroundului literar american, așa cum apar în volumul „Căpitanul e dus cu pluta și marinarii au fugit cu vasul” (Editura Polirom, 2022, traducere de Cristian Neagoe).

22
/11
/22

Ediția a XII-a, 2022 – BRIDGES a Galei „Premiilor Drepturilor Copilului J. Korczak” s-a desfășurat pe 17 noiembrie la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă Al României. Proiectul a fost organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Drepturile Copilului – FONPC și a fost prezentat de Zoli TOTH.